Exodus naar Egypte

Ironisch genoeg trekken tijdens Pesach veel Israëli’s naar Egypte, maar ook naar andere landen. Luchthaven Ben Gurion meldt recordaantallen.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: luchtvaart, toerisme

Een rechtstreekse vlucht van Ben Gurion Airport naar de Sinaï-badplaats Sharm-el-Sheikh werd vorige week ingehuldigd, net op tijd voor Pesach, wanneer het volk van Israël hun Exodus uit Egypte viert. De Israëlische luchtvaartmaatschappij Sundor, die deel uitmaakt van El Al, is van plan om tot drie vluchten per week aan te bieden als gevolg van de grote vraag. Tickets voor de eerste vlucht op maandag waren al na een uur uitverkocht, meldde de luchtvaartmaatschappij.

Begin deze week trokken ook duizenden Israëli’s over land naar het zuiden om bij Taba de grens over te steken. Zij wachtten uren aan de grensovergang op de mogelijkheid om terug te keren naar het land van de farao’s en daar Pesach te vieren.

Natuurlijk is Egypte slechts een van de vele bestemmingen voor Israëlische toeristen tijdens dit vakantieseizoen. Het was de drukste dag op de luchthaven Ben Gurion sinds het begin van de corona-pandemie. Minstens 75.000 Israëli’s wachtten zondag aan de incheckbalies om naar het buitenland te vliegen.

Geniet van deze foto’s van de Exodus uit Israël:

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox