LedenEvangelische Eschatologie en de olifant in de kamer

Evangelischen praten vaak enthousiast over de laatste dagen en de glorieuze toekomst die “de Kerk” te wachten staat.  Maar er is een kritieke kwestie die we minder graag lijken te bespreken.

Door Stan Goodenough | | Onderwerpen: christenen, profetie, eindtijd
Evangelische christenen marcheren in Jeruzalem ter ondersteuning van de Joodse staat. Maar velen, zo niet de meesten, geloven dat God Zijn volk spoedig zal verlaten. Foto: Yonatan Sindel / Flash90

Rond de tijd van de herfstfeesten is het in christelijke kringen gebruikelijk geworden om een stortvloed van artikelen en discussies over “eindtijdprofetieën” te publiceren.

Vaak hebben deze betrekking op “de opname” – een onderwerp waarover niet weinig onenigheid bestaat. In de aanloop naar Rosj Hasjana, Jom Kipoer en Soekot dit jaar verschenen dergelijke stukken in een aantal online publicaties. Over deze “vervoering” heb ik mijn eigen gedachten.

Maar het is een verwante kwestie – gekoppeld aan specifieke interpretaties van deze “opname” – die mij bijzonder, en zeer diep, verontrust.

Deze olifant is aanwezig op vele profetieconferenties en in eindtijdonderricht in kerken en op internet. Maar hoewel hij wordt aangehaald, wordt hij niet zo vaak uitgepakt of zelfs maar vermeld – vooral door degenen onder ons die onze pro-Israël geloofsbrieven oppoetsen. En het is een vraag die ik de christenen die uit “mijn stal” komen (evangelischen die zeggen dat ze van Israël houden) in het oor wil drukken; met name degenen die zich presenteren als profetie-experts.

De vraag is – in welke vorm of op welke tijdlijn uw versie** van “De Opname”...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie