Enorme Hamas-tunnel ontdekt onder hoofdkwartier UNRWA in Gaza

Netanyahu legt Blinken bewijzen voor van het gebruik van de gebouwen van de hulporganisatie door terroristen.

Door Ariel Kahana | | Onderwerpen: UNRWA, Hamas, VN
Een UNRWA-gebouw in Gaza. Foto: Shutterstock

Tijdens hun ontmoeting op woensdag heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken foto’s overhandigd van een enorme tunnel die de afgelopen dagen is blootgelegd onder het hoofdkwartier van de UNRWA in de Gazastrook.

De foto’s, die de Israëlische regeringsleider aan de Amerikaanse politicus overhandigde, worden beschouwd als bewijs van het misbruik van de ondergrondse ruimten van het UNRWA-hoofdkwartier voor kennelijk terroristische tunnelbouwdoeleinden.

Israëlische autoriteiten en het leger geloven dat de enorme tunnel die ontdekt is in de wijk Rimal van Gaza-Stad waarschijnlijk een van de strategische tunnels van Hamas is.

Dergelijke bevindingen zijn bijzonder explosief in het licht van de lopende onthullingen dat medewerkers van de VN-hulporganisatie voor de Palestijnen actief betrokken waren bij de aanval op Israël op 7 oktober en al lange tijd opruiing tegen Israël verspreiden via verschillende platforms, onder andere als leraren.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox