Enorme bosbrand teistert de omgeving van Jeruzalem

Bij de tweede grote bosbrand deze maand in de Judese Heuvels werden zondag­middag zes gemeen­schappen ten westen van Jeruzalem ontruimd, en enkele wegen gesloten voor het verkeer. De brandweer denkt aan brand­stichting, maar weet nog niet wie de schul­digen kunnen zijn.

Door Redactie Israel Today |

Door de enorme bosbrand werden 10.000 inwoners gedwongen hun huizen te verlaten en zijn meer dan 17.000 dunams (1700 ha) land in de buurt van de hoofdstad verbrand. Enorme stukken land ten westen van Jeruzalem zijn zwart verkoold.

Politieagenten leiden het verkeer weg van een enorme bosbrand ten westen van Jeruzalem. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)


Ongeveer 10.000 Israëli’s werden gedwongen hun huizen te verlaten toen het vuur woedde in en rond kleine gemeen­schappen ten westen van Jeruzalem. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)


Honderden brandweerlieden en minstens 10 blusvliegtuigen werden uit het hele land aangevoerd om te proberen de vlammenzee onder controle te krijgen. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)


De rook was zo dik dat de middagzon werd verduisterd. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)


De branden waren ten westen van Jeruzalem, maar rook vulde het luchtruim boven de hoofdstad. Op de voorgrond de Israëlische Knesset. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)


Terwijl brand­weer­lieden en burgers dapper vochten om het vuur uit woonwijken te houden, brandden een aantal huizen in de gemeenschap van Ramat Raziel af. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)


De ochtend erna. Verkoolde hellingen ten westen van Jeruzalem. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.