LedenEn het land had veertig jaar lang vrede

In het land Israël is het nooit lang rustig geweest, noch in onze generatie, noch in Bijbelse tijden. Misschien verwachten we iets dat bijna onmogelijk is.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: geschiedenis
De inspanningen van de mens om vrede te bereiken zijn gedoemd te mislukken als hij niet vertrouwt op de Almachtige en zich niet aan zijn woord houdt. Foto: Hadas Parush / Flash90

Dit artikel verscheen in het december 2023 / januari 2024 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


Natuurlijk streven we allemaal naar vrede, maar als er alleen maar permanente vrede in dit land zou zijn, zou God irrelevant zijn. Een afhankelijkheid van God is afhankelijk van onrust en oorlogen, en als beloning geeft God ons vrede.

Fasen van rust

In de fase van rust tussen oorlogen komt de mens tot bezinning. Sinds zijn stichting heeft Israël de Onafhankelijkheidsoorlog (1948) meegemaakt, Operatie Kadesh (1956), de Zesdaagse Oorlog (1967), de Jom Kippoeroorlog (1973), de Libanonoorlog (1982), de Golfoorlog (1990), de Eerste (1987) en Tweede (2000) Intifada, de tweede Libanonoorlog (2006), verschillende operaties in de Gazastrook en de huidige oorlog. Tussendoor heeft het land rustige(re) tijden gekend, soms voor langere, soms voor kortere periodes.

Misschien kunnen de oorlogen in de Bijbel op deze manier worden verklaard. Kort nadat God Abramm had geroepen om op weg te gaan naar het land dat Hij hem...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie