Elon Musk waardeert hoe Israël Twitter gebruikt

De nieuwe baas van Twitter prijst de snelle reactie van de Joodse staat op de post van Kanye West.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Elon Musk
Elon Musk tijdens zijn bezoek aan Israël in 2018. Foto: EPA-EFE / Alexander Becher

Israël heeft veel geïnvesteerd in zijn officiële aanwezigheid op sociale media, en nieuwe Twitter-baas Elon Musk zegt dat het zijn vruchten afwerpt.

Musk complimenteerde vorige week de officiële Twitter-account van de Staat Israël voor zijn snelle en grappige reactie op de eerste post van Kanye West sinds hij zijn eigen account weer in ere heeft hersteld.

West werd door de vorige leiding van Twitter geschorst na een reeks antisemitische tirades. Zijn eerste bericht na zijn terugkeer op Twitter was een eenvoudige “Shalom :)”.

De reactie van de Staat Israël daarop was een woordspeling op de reactie van zangeres Taylor Swift in 2016 op West die zei dat zij het denigrerend gebruik van haar naam in zijn lied “Famous” had goedgekeurd. “Ik zou heel graag worden uitgesloten van dit verhaal,” zei Swift destijds.

Hoewel niet iedereen de grap begreep, ging die duidelijk niet aan Musk voorbij.

De Israëlische ambassade in Washington plaatste ook een tongue-in-cheek reactie waarin Kanye’s obsessie met de Joden werd genoemd.

Yair Netanyahu gaf ook commentaar en wees erop dat terwijl Kanye misschien een probleem heeft met een handvol liberale progressieve Joden in Hollywood, een meerderheid van de Joodse mensen, vooral in Israël, conservatief is. Sommigen, zoals hij, “steunen de versterking van de christelijke identiteit in de VS en Europa.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox