LedenEindelijk kan ik weer slapen

Mijn jongste zoon Elad heeft de Gazastrook half januari verlaten. Godzijdank. Hij is nog niet voorgoed vrijgesteld, maar hij kan eindelijk beginnen met zijn rechtenstudie.

Door Anat Schneider |
Foto: Shutterstock

Dit artikel komt uit het februari / maart – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


Sinds het uitbreken van de oorlog werd de start van het programma herhaaldelijk uitgesteld omdat de studenten die als reservist vochten. Het academisch jaar begon pas eind december omdat anders het hele semester verloren zou zijn gegaan. Ik was teleurgesteld omdat niet alle studenten terug waren van de oorlog.

Mijn zoon heeft de eerste weken gemist. Hoe is het mogelijk dat zoveel soldaten die voor het land vechten er niet zijn? Hoe zit het met de andere soldaten? Zijn er nu geen strijders meer aan het front? Hoe kan een soldaat ontslagen worden om te studeren en zijn kameraden achterlaten op het slagveld? Achtergelaten op het slagveld?

In Elads geval werd zijn hele team ontslagen. Een paar dagen later keerde mijn tweede zoon Moran, die ook twee maanden in de Gazastrook had gevochten, ook terug. Hij vocht twee...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie