Einde aan COVID vaccins en boosters? Nieuw Israëlisch onderzoek suggereert van wel

In wat een wetenschappelijke doorbraak wordt genoemd, hebben Israëlische wetenschappers misschien een manier gevonden om COVID-19 voorgoed achter ons te laten.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: corona, vaccinatie
Een Israëlische verpleegster bereidt een COVID-19 vaccin voor in een tijdelijke kliniek in Jeruzalem op 30 sept. 2021. Foto: Yonatan Sindel / Flash90

Een team van onderzoekers aan de Universiteit van Tel Aviv heeft bewezen dat antilichamen geïsoleerd uit het immuunsysteem van herstelde COVID-19-patiënten effectief zijn in het neutraliseren van bekende stammen van het virus, waaronder de Delta- en de Omicron-variant.

Onderzoekers hebben dit een wetenschappelijke doorbraak genoemd. De ontdekking zou de nood aan frequente herhalingsimmunisaties kunnen wegnemen.

Dr. Natalia Freund, samen met doctoraalstudenten Michael Mor en Ruofan Lee van het Departement Klinische Microbiologie en Immunologie van de Sackler Faculteit Geneeskunde aan TAU, leidden de studie. Dr. Ben Croker van de Universiteit van Californië, San Diego, werkte mee aan het onderzoek. Professor Ye Xiang van de Tsinghua Universiteit van Peking, professor Meital Gal-Tanamy en dr. Moshe Dessau van de Bar-Ilan Universiteit waren ook bij het onderzoek betrokken.

De bevindingen werden gerapporteerd in het tijdschrift Nature Communications Biology.

Freund en haar collega’s hebben alle cellen van het B-immuunsysteem onderzocht uit het bloed van degenen die zijn hersteld van de oorspronkelijke COVID-stam in Israël en ontdekten negen antilichamen die door de patiënten werden geproduceerd. Bovendien ontdekten de onderzoekers dat sommige van deze antilichamen zeer effectief zijn in het neutraliseren van de coronavirussubtypes Delta en Omicron.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox