Eerste vluchten naar Europa; coronatest verplicht

De Israëlische luchthaven Ben Goerion begint met vluchten naar Bulgarije, Kroatië en delen van Griekenland. Maar het zal waarschijnlijk nog wel even duren, voordat de eerste toeristen weer naar het Heilige Land kunnen reizen.

Door Dov Eilon |

Israëli’s die terugkeren uit deze drie landen hoeven niet in quarantaine te gaan. Ze moeten echter wel een coronatest ondergaan, voordat ze erheen vliegen, en reizigers naar Griekenland moeten dat bij aankomst opnieuw doen. In Griekenland mogen Israëli’s echter alleen naar Athene, Kreta, Thessaloniki en Korfoe reizen, en er mogen slechts 600 Israëlische toeristen per week komen.

In de komende dagen zullen meer zogenaamde ‘groene landen’ worden opgenomen in de lijst van landen van waaruit je Israël kunt binnenkomen zonder dat je daarna in quarantaine wordt gestuurd. Onder deze landen zou ook Duitsland vallen. Maar bij deze regeling gaat het vooral om Israëli’s die terug willen komen naar Israël.

De EU classificeert Israël als een gevaarlijk land, en veel Europese landen staan daarom meestal geen Israëli’s toe. Israël is echter ook zeer terughoudend met zijn inreisregelingen, en het lijkt nog lang te duren voordat het toerisme weer op gang komt. Het zal dus waarschijnlijk nog wel even duren voordat de eerste toeristen weer naar het Heilige Land kunnen reizen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.