Eerste Ofek 16 satelliet­beelden van Syrië getoond

In de aanloop van de operationele activiteit van de Ofek 16 verkennings­satelliet hebben het Ministerie van Defensie en Israël Aerospace Industries eind augustus kwalitatief goede opnamen gepubliceerd die door de satelliet boven Syrië zijn gemaakt.

Door Redactie Israeltoday.nl |

De engineeringteams van het ministerie en IAI zetten hun werkzaamheden voort om de Ofek 16-satelliet gereed te maken voor operationeel gebruik. De opnamen van de satelliet, die het ministerie van Defensie heeft vrijgegeven, tonen het ‘Tadmor’ werelderfgoed, de oude ruïnes en het vermaarde Romeinse theater.

Ofek 16, die in juli met succes de ruimte in werd gelanceerd, is een elektro-optische verkenningssatelliet met geavanceerde mogelijkheden. Het is uitgerust met een hoogwaardige camera, ontwikkeld en geproduceerd door Elbit Systems. De camera heeft de beste prestaties in zijn gewichtsklasse die op de markt verkrijgbaar zijn.

Bij deze gelegenheid onthulde de ruimte­vaart­administratie van het Directoraat voor Onderzoek en Ontwikkeling van Defensie (DDR&D), in het Israëlische Ministerie van Defensie, ook de nationale infrastructuur voor de productie van ruimte­vaart­camera’s. Deze infrastructuur wordt gedeeld door het ministerie van Defensie en Elbit Systems.

Minister van Defensie, Benny Gantz, verklaarde: ‘De Staat Israël weet hoe ze zich moet verdedigen tegen haar vijanden, zowel dichtbij als veraf, en hoe ze haar burgers overal moet beschermen, vanaf elke locatie. De technologische middelen die we in het ministerie van Defensie samen met onze industrieën ontwikkelen, zijn effectieve en belangrijke instrumenten om de veiligheid van Israël te garanderen. We zullen Israëls techno­logische vooruitgang en voorsprong blijven verbeteren en bevorderen, een element dat essentieel is in de strijd tegen de vele uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd.’

Honderden miljoenen shekels werden geïnvesteerd in de nationale infrastructuur voor de productie van ruimtecamera’s. Deze wordt gedeeld door het ministerie van Defensie en Elbit Systems en omvat laboratoria voor de productie van lenzen en spiegels, evenals een vacuümkamer die de omstandigheden in de ruimte simuleert en die wordt gebruikt om de satellietcamera te testen voordat deze voor zijn missie wordt gelanceerd.

In de nabije toekomst, en na de voltooiing van het testproces ‘in zijn baan’ onder leiding van de DDR&D, IAI, en de IDF’s Inlichtingen Directoraat, zal het Ministerie van Defensie de satelliet overdragen aan IDF Unit 9900 voor operationeel gebruik.

Bronnen: INN, WIN.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.