Eerste Israel Today Onaf­han­kelijk­heids­dag-Bijbelquiz

Ter gelegenheid van Onaf­han­kelijk­heids­dag, Israëls 73e verjaardag, organiseert Israel Today op zondag 18 april, 17 en 18 uur (Nederlandse tijd) vanuit Jeruzalem een unieke Engelstalige resp. Duitstalige Bijbel­quiz via een Zoom-verbinding. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen.

Door Redactie Israel Today |

Aan deze quiz kunnen alleen leden van onze Engelstalige of Duitstalige websites meedoen. Dit lidmaatschap heeft een aantal voordelen:

  • Aanmerkelijk meer nieuwsartikelen,
  • Diepgaande analyses van de politieke en sociale situatie,
  • Discussies over actuele gebeurtenissen in Israël,
  • Interviews met Israëlische rabbijnen en geleerden,
  • Deelname via internet aan facinerende tours door Israël, zoals de opgegraven stad Lagish en het heropende Israel Museum,
  • En nu dus deelname aan deze eerste Israel Today Bijbelquiz.

Israel Today Nederland heeft nog geen speciale ledenwebsite. Maar als u redelijk Engels of Duits beheerst, kunt u lid worden van het ‘membership’-gedeelte op onze Engelse of Duitse website:
Engels: www.israeltoday.co.il/subscribe. (U kunt bovenaan de website de valuta van dollars wijzigen in euro’s),
Duits: www.israelheute.com/abonnieren/

Premier Netanyahu, enkele jaren geleden tijdens de jaarlijkse Bijbel­quiz. (Foto: Shlomi Cohen/Flash90)

Waarom een Bijbelquiz?
In Israël kijken ze elk jaar weer reikhalzend uit naar het televisieprogramma De Inter­nationale Bijbel­quiz, dat traditiegetrouw op Onaf­han­kelijk­heids­dag wordt uitgezonden. Duizenden jongeren tussen de veertien en achttien jaar bereiden zich maandenlang voor om mee te mogen doen aan deze quiz.

Na een selectie blijven de meest succesvolle jonge Bijbelkenners over. Die krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan een twee weken durend Bijbelkamp. Daar bestuderen ze de Schrift, leggen onderling nieuwe contacten en bereiden zich voor op het belangrijkste evenement dat op Israëls Onaf­han­kelijk­heids­dag wordt uitgezonden.

De Onaf­han­kelijk­heids­dag Bijbelquiz voegt een spirituele dimensie toe aan de viering van Israëls terugkeer naar het vaderland. Tegelijkertijd moedigt het volwassenen en jongeren aan om de Bijbel te bestuderen.

Israel Today Bijbelquiz
Dit jaar nodigen we u en uw familie uit om mee te doen aan de Israel Today Bijbelquiz hier in Jeruzalem! We stellen vragen over Bijbelverzen, achterhalen wie wat tegen wie zei, benoemen geografische details van het land Israël en komen ook met enkele strikvragen!

Onze hele Israel Today gemeenschap kan meedoen. U hoeft niet per se zelf vragen te beant­woorden – kom gewoon naar de wedstrijd kijken en beleef plezier aan het evenement. Wellicht leert u het één en ander…

Laten we ervoor zorgen dat onze families en vrienden de Bijbel lezen terwijl we samen feest vieren met Israël en het Joodse volk in Jeruzalem! Neem ook een Israëlische vlag mee en laten we God danken voor het land en het volk van Israël en de Bijbel!

Vier de verjaardag van Israël met het Woord van God!

Test uw Bijbelkennis en win prijzen:

  • Eerste prijs: een cadeaukaart ter waarde van € 300,
  • Tweede prijs: een cadeaukaart ter waarde van € 200,
  • Derde prijs: een cadeaukaart ter waarde van € 100.

Iedereen die deelneemt, of alleen maar komt kijken, ontvangt een kortingsbon van 20 procent op elk willekeurig product in onze shop!
Neem deel met het hele gezin. Kinderen mogen ook meedoen! Laten we Israël met de Bijbel vieren!

Noteer 18 april in uw agenda. Dit wilt u niet missen!
Waar: Live via Zoom vanuit Jeruzalem.
Wanneer: Zondag 18 april om 17 uur voor de Engelse, en om 18 uur voor de Duitse quiz.
Hoe: Zodra u lid bent, kunt u zich aanmelden op onze Engelse of Duitse website met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Vervolgens gaat u naar ‘Join Our First Independence Day Bible Quiz!’ of ‘Zum ersten Mal: Das Israel Heute Bibelquiz’, en klikt u op de link bovenaan de pagina om u op te geven voor de Bijbel Quiz.

Shalom vanuit Jeruzalem en God zegene Israël!