LedenEerst nadenken, dan pas Israël en Ben-Gvir veroordelen

Misschien vind je politici als Itamar Ben-Gvir maar niks, maar er is een reden dat ze zo succesvol zijn.

Door Fiamma Nirenstein | | Onderwerpen: verkiezingen, Itamar Ben Gvir
Itamar Ben-Gvir, die waarschijnlijk minister van politie wordt in de regering-Netanyahu, viert het verkiezingsresultaat van zijn partij. Foto: Yonatan Sindel/Flash90

Gebruik je verbeeldingskracht eens voordat je gaat moraliseren, anders kan het zomaar zijn dat je schijnheilige rechtvaardigheid verandert in een vorm van cynisme – of erger nog, minachting voor het menselijk leven. Bent u momenteel verontwaardigd over het feit dat Itamar Ben-Gvir, een rechts-religieuze politicus die vaak als extremist wordt omschreven, waarschijnlijk minister van Nationale Veiligheid wordt in de volgende Israëlische regering? Dan is het misschien de moeite waard om te kijken naar de aanleiding voor zijn succes.

Sinds begin 2022 zijn 30 Israëlische burgers gedood door Palestijnse terroristen. Ze zijn vermoord terwijl ze in een restaurant zaten. Ze werden doodgereden op straat. Neergestoken terwijl ze met hun kinderen liepen. Opgeblazen door bomaanslagen bij bushaltes.

Israël is zwaar getroffen door deze nieuwe golf van terreur. Het is de ergste sinds 2015, en de bittere herinneringen en spoken van de tweede intifada – die begin jaren 2000 meer dan 1000 Israëlische levens eiste – zijn nog steeds aanwezig onder Israëli’s.

Itamar Ben-Gvir heeft zich voorgenomen om deze situatie te veranderen. Daarom werd hij democratisch verkozen in de Knesset. Zijn partij won...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie