Een vlag voor elke gesneuvelde

Israël herdenkt de slachtoffers van terreur en oorlogen.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: IDF, Yom HaZikaron

De traditionele ceremonie, bekend als “Een vlag voor de Gevallenen” werd gisteren gehouden op de militaire begraafplaatsen van Israël. Israëlische soldaten en politieagenten plaatsten een vlaggetje op elk graf van hen die gevallen zijn ter verdediging van de Joodse staat. De ceremonie vindt plaats vlak voor herdenkingsdag, Yom HaZikaron in het Hebreeuws.

Gisteravond om 20.00 uur Israëlische tijd loeiden in het hele land gedurende één minuut sirenes, die het officiële begin markeren van Yom HaZikharon, waarbij de slachtoffers van terroristische aanslagen worden herdacht. Het aantal gevallenen wordt berekend vanaf het jaar 1860, toen de Joodse terugkeer naar het land serieus op gang kwam, ook wel bekend als de Zionistische beweging. Dit werd gemarkeerd door de bouw van de eerste Joodse wijk buiten de oude stadsmuren van Jeruzalem.

Sinds 1860 hebben het Joodse volk en Israël 24.068 leden van de veiligheidstroepen verloren bij de verdediging van onze plaats in dit heilige land. Het aantal burgerslachtoffers van terreur staat op 4.216. In het afgelopen jaar zijn er nog eens 56 slachtoffers bijgekomen.

Na de sirene van één minuut, waarin het hele land tot stilstand komt, begon de officiële staatsceremonie bij de Westelijke Muur. Vanochtend om 11 uur klonken de sirenes opnieuw en komt het hele land weer tot stilstand. Deze keer voor twee minuten, als we de offers herdenken die zijn gebracht voor de wedergeboorte van de staat Israël.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox