LedenEén van de vele helden

De onbaatzuchtige daden van gewone Israëli’s voorkwamen op 7 oktober dat het bloedbad, dat al ongekend was, nog erger werd. Eén zo’n held is Elad Avraham.

Door Ryan Jones |
De verwoesting die Hamas-terroristen hebben aangericht in Kibboets Kissufim bij de grens tussen Israël en Gaza in het zuiden van Israël op 7 oktober 2023. Foto: door Erik Marmor/Flash90

Dit artikel verscheen in het december 2023/januari 2024 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


De verslagen van de heldhaftige acties op 7 oktober 2023 zouden het materiaal kunnen zijn voor honderden filmscenario’s. Tegenover een terreur die het voorstellingsvermogen te boven gaat, waren het mededogen, de veerkracht en de strijdlust van de Israëli’s op hun best. De onbaatzuchtige daden van gewone Israëli’s voorkwamen dat het bloedbad, dat al ongekend was, nog erger werd. Eén zo’n held is Elad Avraham.

Zijn baan als beveiliger op het Nova muziekfestival was routine. Het relatief grote beveiligingsteam had als taak om als stewards de bezoekers van het festival te controleren. Als een bezoeker zich had misdragen, werd hij in bedwang gehouden. Maar niets wees erop dat er groot gevaar dreigde. De meeste beveiligers waren dan ook ongewapend.

Zo schetst Elad Avraham de situatie vóór de Hamasaanval in een interview met Channel 12...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie