Een paar gedachten in het voorbijgaan

De overgrote meerderheid van de moslims zal zich waarschijnlijk nooit neerleggen bij het feit dat Israël een Bijbelse belofte heeft voor het Beloofde Land. En eerlijk gezegd kunnen we dat ook niet van hen vragen.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Hamas, Gazastrook, oorlog in Israël
Foto: Chaim Goldberg/Flash90

De Palestijnen hebben hun verhaal en hun waarheid, of het waar is of niet brengt ons geen stap verder. De barbaarse terroristen van Hamas, die in het land nu bekend staan als Palestijnse nazi’s, hebben Joden en Israëli’s afgeslacht in de naam van hun god – Allah hu Akhbar – simpelweg omdat ze het niet eens zijn met het recht van Israël om dit land te erven. Als zij hun waarheid presenteren met zulke gruweldaden, dan zou het wereldpubliek zich moeten afvragen welke waarheid de Palestijnen op deze aarde vertegenwoordigen. Ik begrijp dat de overgrote meerderheid van het wereldpubliek meer sympathie voelt voor de Palestijnen. Maar is elk middel gerechtvaardigd om Joden af te slachten alleen maar omdat men de Palestijnse kant steunt in het conflict met Israël? Hoe verheerlijkt dit hun waarheid boven de Bijbelse waarheid? De wereld moet beslissen welke waarheid ze wil omarmen, de Bijbelse of de niet-Bijbelse.

Een Israëlische vlag wappert tijdens een pro-Israël rally tegenover een pro-Palestina rally in Fort Lauderdale, Florida, VS, 13 november 2023. (Foto: EPA-EFE / Cristobal Herrera – Ulashkevich)

De Eeuwige van Israël zal niet liegen, maar daarvoor heeft Israël veiligheid, Gods genade en zegen nodig. Zonder veiligheid aan de grenzen heeft het geen zin om in het land te wonen. En elke Israëli begrijpt dat tegenwoordig beter dan ooit. Naar mijn mening zijn er twee scenario’s. Het ene scenario is dat Israël echt verrast werd en gewoon niet voorbereid was. De tweede mogelijkheid is dat er een “macht” achter de aanval van 7 oktober zat om de kaarten in de regio opnieuw te schudden en woede onder de bevolking te creëren en een reden om het terroristische Hamas-regime in Gaza voor eens en altijd te vernietigen. Waar geen rekening mee werd gehouden, was het hoge dodental en het bloedbad. Elke Israëli begrijpt tegenwoordig dat het zonder de vernietiging van Hamas, de Amalekieten of de nazi’s geen zin meer heeft om in dit land te leven. Hetzelfde geldt voor het noorden van Israël. Zonder de vernietiging van Hezbollah heeft het geen zin om in het noorden te blijven wonen.

Een Israëlische soldaat omhelst zijn kind bij de Israëlische grens met Libanon, Noord-Israël, 19 oktober 2023. (Foto: Erez Ben Simon / Flash90)

De mensen willen wraak, niet alleen de jonge generatie, maar ook onze generatie, inclusief ikzelf. En ik zal me er niet voor verontschuldigen! Dit heeft niets te maken met de Bergrede van Jezus, die zegt: “We moeten onze vijanden liefhebben”. We hebben onze vijanden “te veel” liefgehad en dat is de reden waarom we ons vandaag in een existentiële oorlog bevinden. Deze vijanden willen Israël en de God van Israël vernietigen en daarom moeten we, zoals in de Bijbel staat, de vijanden van God uitroeien. Degenen die het hier niet mee eens zijn, moeten daar zelf mee afrekenen. Riep God zelf zijn volk in de Bijbel niet op om de zeven volken uit te roeien, de Hethieten, Girgasieten, Amorieten, Kanaänieten, Ferezieten, Hevieten en Jebusieten?

Als we geloven dat God niet verandert, waarom hebben mensen er vandaag de dag dan een probleem mee om de Amalekieten of Hamas uit te roeien? Geldt het gebod “Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf” alleen omdat het past in onze geloofstheologie? En dat niet alleen: “In Gaza greep de Bijbelse rechter Simson de middelste pilaren waarop het huis rustte en zei: “Moge mijn ziel sterven mét de Filistijnen! Hij boog zich met kracht en het huis viel op de stadsvorsten en op al het volk dat daarin was. En de doden die hij in zijn sterven heeft gedood, waren talrijker dan Simson in zijn leven gedood had.” Zelfs toen was Gaza een dodenzone.

Rouwenden steken kaarsen aan op het Dizengoff Plein in Tel Aviv op 17 oktober 2023 om de slachtoffers van het bloedbad op 7 oktober te herdenken. (Foto: Tomer Neuberg / Flash90)

Terugkijkend op de afgelopen weken moet ik zeggen dat het volk van Israël degenen waren die het snelst hun verantwoordelijkheid namen en zich verenigden. Uit de diepten van vijandschap binnen het volk brak in het uur van nood een geweldige geest van kameraadschap los. Het volk begreep onmiddellijk de situatie. Niet de leiders van het volk, niet de Israëlische regering, niet de 120 parlementsleden in de Knesset. Allemaal samen zijn ze een schande voor de overgrote meerderheid van het volk. Het Israëlische veiligheidsapparaat heeft al snel bewezen dat het op de tweede plaats komt na het volk. De chef van de generale staf, het hoofd van de militaire inlichtingendienst Aman en het hoofd van de veiligheidsdienst Shin Bet hebben publiekelijk hun verontschuldigingen aangeboden en de verantwoordelijkheid genomen voor de mislukking. Alleen onze regering zwijgt en niemand neemt ook maar de minste verantwoordelijkheid, zelfs premier Benjamin Netanyahu niet. Hij wordt diep verafschuwd in het land. Ik geloof ook dat de oorlog eerst gewonnen moet worden. Tegenwoordig vertrouwen we eerst op God en dan op het volk en ons leger.

Israëlische reservesoldaten in hun artillerie-eenheid bij de grens met de Gazastrook in het zuiden van Israël, 13 november 2023. (Foto: Yonatan Sindel / Flash90)

In het Midden-Oosten wordt politiek beheerst door theologie. Joden en moslims begrijpen dit in het Midden-Oostenconflict, maar het Westen niet. Westerse regeringen beschouwen theologie, religie, de Bijbel en God als irrelevant. Dit is waar het probleem begint. De oorlog van Israël is tegenwoordig gebaseerd op theologie, religie, de Bijbel en God. Onze barbaarse vijanden begrijpen dit en daarom willen ze Israël vernietigen. Degenen die dit niet beseffen, slapen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox