LedenEen opmerkelijk getuigenis in oorlogstijd (deel 3)

Hoe een weduwe zendelinge onder de Joden werd.

Door Gershon Nerel | | Onderwerpen: christenen
Israelische families gaan een schuilkelder binnen tijdens een oorlog. Foto: GPO

Niet veel protestantse zendelingen die in een vreemd land werken, zijn bereid om alleen in een oorlogsgebied te blijven en te lijden onder bombardementen naast een schrijnend tekort aan voedsel en water. Iemand die dat wel deed was Bernice Cox Gibson (1892-1980). Ze was een uitzonderlijke evangeliste, vol van geloof, die niet bang was voor beschietingen, bombardementen en andere stressvolle situaties.

Ruim 25 jaar lang (1931-1957), tijdens een zeer bewogen periode, bleef Bernice toegewijd werken in Eretz-Israël (Land van Israël). Haar persoonlijk getuigenis over geloof en vertrouwen in de Here Jezus, vooral in oorlogstijd, raakte vele levens. Zowel die van Joden als van anderen.

Een weduwe werd zendelinge onder de Joden

In 1931, na jong weduwe te zijn geworden en haar twee kinderen te hebben grootgebracht, verkocht Bernice haar familieboerderij in Amerika en sloot zich aan bij de Christian and Missionary Alliance (C&MA) in het Heilige Land. Aanvankelijk werkte ze als onderwijzeres voor de kinderen van zendelingen in Jeruzalem en in Beit-Jala bij Bethlehem. Maar ‘Tante Bernice’ verlangde er vooral naar om haar persoonlijke getuigenis over verlossing...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie