Een ontmoeting van hart tot hart in Nederland

Nadat wij onze Israel Happening al enkele malen in Duitsland en Zwitserland hebben gehouden, is ons gevraagd om onze bijzondere Israel Happening nu ook in Nederland te houden. Dat hopen wij te doen van 20 t/m 23 januari 2022 in Vierhouten.

Door Anat Schneider |

Ik ben in heel veel landen geweest, maar Nederland is mijn favoriet. Ik word altijd weer blij als ik in jullie land ben, de sfeer, de groene natuur, de vogels, de rustieke dorpjes, het heerlijke eten en jullie ‘etalages’. Want zomaar naar binnen kunnen kijken in jullie gezellige huiskamers met kaarslicht en het warme interieur, dat is echt typisch Nederlands. En natuurlijk de mensen, daar gaat het vooral om, zij maken dat je je onmiddellijk thuis voelt. Eenmaal per jaar zijn Aviel en ik in Nederland voor een ontmoeting met ons Nederlandse team. We zijn dankbaar voor hun toewijding en betrokkenheid en genieten dan elke keer weer van jullie prachtige land,

U heeft het in ons blad al kunnen lezen. We zijn gevraagd om onze bijzondere Israel Happening nu ook in Nederland te houden. In Zwitserland en Duitsland hebben we dit al verschillende keren met groot succes gedaan, en in januari gaan we het voor het eerst ook in Nederland organiseren. Ik raak er nu al opgewonden van.

We komen met een team vanuit Israël naar jullie toe om de sfeer, de omgeving, het heerlijke eten, de Bijbelse achtergronden en ook het complexe politieke klimaat met jullie te delen. Kortom een echte Israël ervaring door onze gevoelens en gedachten uit te wisselen. Want dat is Israel Today ten diepste…, dat zijn wij. Wij willen u kennis laten maken met gedachten en ideeën uit de Bijbel in relatie tot de huidige gebeurtenissen in Israël. En daar hoort ook uw gedachten bij, want de uitwisseling van gedachten leidt tot een beter begrip voor elkaar en van God. Zijn Woord, de Bijbel, is de leidraad van ons leven. In de Bijbel ligt veel wijsheid verborgen, die vaak alleen in de Hebreeuwse Bijbeltekst kan worden ontdekt, en dat is precies waar wij het met u over willen hebben. Ikzelf zal een aantal Bijbelse vrouwen (bijvoorbeeld Ester, Rebekka en Rachel) in de schijnwerpers zetten.

Aviel en andere teamgenoten belichten weer andere onderwerpen. In het Jodendom, vooral in Israël, worden gesprekken bijna altijd gevoerd met heerlijk eten rond een tafel. En dat is precies wat wij samen met u tijdens de Israel Happening willen doen. Vier dagen genieten van Israël, fysiek en geestelijk. In Israël speelt zich veel af rond de maaltijd, de Sabbatsmaaltijd en de speciale maaltijden rond de Joodse feestdagen. Ik kijk er nu al naar uit om jullie van hart tot hart te ontmoeten. Ook al is het voor ons als Israëli’s extra koud in januari, we zullen er zijn.

Dus tot ziens, Le’Hitra’ot!
Anat Schneider

ISRAEL HAPPENING
Waar: Hotel Vierhouterbos, Nunspeterweg 30, 8076PD Vierhouten
Wanneer: donderdag 20 t/m zondag 23 januari 2022
Prijzen: 1 persoons hotelkamer: € 729;
2 persoons hotelkamer: € 709 p.p.
2 persoons studio/apartement: € 739 p.p.
3 persoons studio/apartement met extra tweede kamer: € 699 p.p.

Christenen voor Israël verzorgt voor ons de registratie en financiële afhandeling. Open deze link om u op te geven: www.christenenvoorisrael.nl/israel-happening

Heeft u nog vragen, mail dan naar: israeltoday@solcon.nl