LedenDuizenden Israëli’s demonstreren tegen einde van de oorlog met Hamas, waarom?

“Israëli’s begrijpen de impact die het beëindigen van de oorlog kan hebben op onze toekomst,” zegt de organisator van het protest, Gilad Ach.

Door Amelie Botbol |
Rechtse activisten protesteren op 8 februari 2024 in Jeruzalem tegen de voortzetting van de gevechten in de Gazastrook. Foto: Yonatan Sindel/Flash90

Duizenden Israëli’s, waaronder soldaten, ouders van gesneuvelde soldaten en familieleden van Hamas-gijzelaars, namen donderdag deel aan een rally voor het kantoor van de premier in Jeruzalem.

De rally markeerde het einde van een vijfdaagse mars door het hele land onder het motto “Victory March: Keep Going Until IDF Victory”, georganiseerd door “Reservists Until Victory”, een groep Israëlische reservisten die sinds 7 oktober dienst doen in de Gazastrook en langs de grens van Israël met Libanon.

Zowel de mars als de afsluitende rally riepen Israël op om de oorlog tegen Hamas in de Gazastrook voort te zetten totdat er een beslissende overwinning is behaald.

Galit Waldman, de moeder van majoor Ariel Ben Moshe (27), een commandant van de Sayeret Matkal-eenheid die op 7 oktober werd gedood in Kibboets Re’im, en Hila Baruch Lilian, een inwoner van Sderot en vertegenwoordiger van het Otef Israel Forum van inwoners van de omliggende gemeenschappen in de Gazastrook, spraken de demonstranten in Jeruzalem toe.

Eliyahu Liebman, wiens zoon Elyakim Liebman, 24, werd ontvoerd door Hamas in de Gazastrook, en Itzik Bunzel,...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie