Dit betaalt Israël om een vrouw uit Syrië te bevrijden

Zoals we berichtten, is een Israëlische vrouw, die eerder deze maand was gearresteerd door de Syrische autori­teiten, via Moskou teruggebracht naar de Joodse Staat. Volgens Arabische media bestaat de ‘ongekende prijs’ hiervoor uit Russische Coronavacccins voor Syrië.

Door Redactie Israel Today |

Als het Arabische bericht waar is, zou Israël er in hebben toegestemd, miljoenen doses Russische Coronavaccin voor Syriërs te financieren. Over hoeveel doses het gaat, en waarom Rusland dit deel van de overeenkomst geheim wilde houden, is nog niet duidelijk.

In eerste instantie speculeerden Israëlische media, dat er herrie zou ontstaan bij de bevolking, en waarschijnlijk terecht. Israël heeft geen budgetoverschot, zodat geld ergens vandaan moet komen, ofwel de toch al krappe begroting van een van de ministeries, of in de vorm van een belastingverhoging.

Voorlopig ontkennen Syrische media dat Israël de vaccinatiecampagne tegen het Coronavirus van het land financiert. Het is interessant (nogmaals, als het bericht in de Arabische media juist is) om te zien of de Syriërs uiteindelijk vaccins accepteren, die geleverd zijn door de Israëli’s.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.