Deze week in Israël: Corona, school, conflict en protest

Corona staat weer bovenaan de krantenkoppen, waardoor het nieuwe schooljaar in gevaar komt, mondkapjes weer mode worden en men zich laat testen, terwijl Hezbollah ervoor zorgt dat de zomer in meer dan één opzicht heet is.

Door Redactie Israel Today |

Auto’s staan in de rij te wachten voor een drive-through complex voor een controle of ze besmet zijn met het Coronavirus, in Rehovot op 8 augustus 2021. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)


Mondkapjes zijn weer in de mode! Voetgangers in Jeruzalem. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)


Palestijnse winkels in Rafah tonen schooltassen en schrijfgerei ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar dat volgende week in de Palestijnse gebieden begint. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)


Een gezondheidswerker van Magen David Adom toont de nieuwe COVID-19 sneltest op het hoofdkantoor van Magen David Adom in Jeruzalem. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)


Ultraorthodoxe Joodse kinderen studeren op de eerste schooldag op een ultraorthodoxe school in Jeruzalem. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)


Het artilleriekorps van de IDF beschiet Libanon in antwoord op raketaanvallen van Hezbollah. (Foto: Basel Awidat/Flash90)


Palestijnen vermaken zich op het strand in Rafah, in de zuidelijke Gazastrook. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)


Gehandicapte Israëli’s blokkeren de Ayalon snelweg in Tel Aviv als een protest waarin ze oproepen tot een betere gezond­heids­zorg. (Foto: Tomer Neuberg/Flash90)

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.