Demonstranten verstoren Joods ochtengebed voor Wereld Tefillin Dag

Een groep linkse demonstranten probeerde het ochtendgebed te verstoren. Duizenden baden bij Joseph’s Tomb voor de gewonden van de terreuraanslag in Ma’ale Adumim.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Tel Aviv, demonstranten
Juden nehmen am Morgengebet auf dem Habima-Platz in Tel Aviv teil, 2. August 2023. Foto: Gideon Markovich/TPS

Op het Habima Plein in Tel Aviv werd woensdagochtend een Joodse gebedsbijeenkomst gehouden als onderdeel van de Wereld Tefillin Dag.

Het evenement valt dit jaar samen met Tu B’av, dat in het moderne Israël wordt gevierd als een feestdag van de liefde, maar oude wortels heeft die teruggaan tot de tijd van de Tempel in Jeruzalem, toen het het begin van de druivenoogst markeerde.
Verstoort gebed. Een vrouw staat in het mannengedeelte uit protest tegen de religieuze gebeurtenis. Foto: Gideon Markovich/TPS

Een vrouw staat in het mannengedeelte uit protest tegen de religieuze gebeurtenis. Foto: Gideon Markovich/TPS

Een groep linkse herrieschoppers probeerde de gebedsbijeenkomst te verstoren uit protest tegen wat zij beschouwden als “religie in de openbare ruimte” en de orthodoxe regels voor het evenement, waar mannen en vrouwen gescheiden zijn. De demonstranten plaatsten onder andere vrouwen in het mannengedeelte.

  • Tefillin zijn twee kleine zwarte leren doosjes die teksten uit de Torah bevatten en traditioneel gedragen worden door Joodse mannen tijdens het ochtendgebed – één op hun hoofd en één op hun arm. Bekijk ook de video.

Op dinsdagavond bezochten duizenden Joden het Jozefgraf in Sichem (Nablus) om te bidden voor het herstel van de zes mensen die gewond raakten bij de terreuraanslag in Ma’ale Adumim, ongeveer 7 kilometer ten oosten van Jeruzalem in Judea.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox