LedenDemonisering van Israël is een “internationale catastrofe”

Prominent antisemitisme onderzoeker Charles Asher Small vertelt JNS dat er een oorlog wordt gevoerd tegen de Joodse staat, niet alleen fysiek, maar ook intellectueel en filosofisch.

Door Amelie Botbol | | Onderwerpen: antisemitisme, Gazastrook
Op 25 december 2023 demonstreerden honderden mensen op Rockefeller Square en in het centrum van Manhattan met de anti-Israëlische slogan "Christmas is cancelled". Foto: Lev Radin / Shutterstock

Voor Charles Asher Small is de demonisering van de staat Israël een gevaarlijke vorm van antisemitisme die Joden wereldwijd treft.

In een diepgaand interview met JNS gaf Small, stichtend directeur van het in New York gevestigde Institute for the Study of Global Antisemitism and Policy (ISGAP) en voormalig voorzitter van het Solidariteitscomité van het Afrikaans Nationaal Congres, commentaar op de beslissing van Zuid-Afrika om Israël voor het Internationaal Strafhof te dagen wegens beschuldigingen van genocide. Hij presenteerde ook zijn laatste onderzoek waarin hij de ongecontroleerde financiering van de Texas A&M University door Qatar blootlegde.

V: Kun je ons iets vertellen over ISGAP?

A: ISGAP is een internationale organisatie die zich toelegt op het in kaart brengen, ontcijferen en bestrijden van hedendaags antisemitisme.

V: Hoe definieert u antisemitisme?

A: Wat antisemitisme onderscheidt van andere vormen van haat is dat het inherent genocidaal is, volgens Robert Wistrich, die wordt beschouwd als een van ‘s...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie