Defensie: Israëls nieuwste korvet in Haifa aangekomen

Israël kreeg drie weken geleden de eerste van vier geavanceerde marine korvetten officieel in bezit, die de Duitse scheepsbouwer Thyssen Krupp voor de Joodse Staat bouwt. Ze vergroten Israëls vermogen tegen Iran c.s. op te treden.

Door Redactie Israel Today |

De Sa’ar 6 korvetten, die ook wel de omschrijving ‘raketboten’ krijgen, beschikken over het meest geavanceerde marine radarsysteem op alle schepen ter wereld, aldus een uitgebrachte verklaring van de Israëlische marine. Dit maakt de schepen nog geavanceerder dan al werd gedacht.

De eerste Sa’ar 6, die de INS Magen (Schild) wordt genoemd, is afgelopen woensdag in zijn nieuwe haven in Haifa aangekomen. (Foto: Meir Vaknin/Flash90).

De primaire missie voor de nieuwe schepen zal bestaan uit het beschermen van de Israëlische offshore-gasplatforms in de Middellandse Zee tegen vazallen van Iran, zoals de Libanese Hezbollah-terreurmilitie.

De Israëlische president Re’oeven Rivlin (rechts) en IDF-stafchef Aviv Kochavi (midden) bij de welkomst­ceremonie. (Foto: Meir Vaknin/Flash90)

Hezbollah heeft gedreigd de Israëlische gasplatforms met zijn enorme raketarsenaal aan te vallen. De terreurgroep beweert dat de Israëlische installaties zich in Libanese wateren bevinden.


Israëlische zeelieden staan in een rij op het dek van een nabijgelegen schip om het nieuwste lid van de vloot te verwelkomen. (Foto: Meir Vaknin/Flash90)

Admiraal Eyal Harel, het hoofd van de Israëlische marine-operaties, vertelde de buitenlandse media dat de vloot van Sa’ar 6 korvetten een ‘dramatische’ opwaar­dering van de Israëlische marine vormt, die haar vermogen om tegen Iran op te treden in het hele gebied sterk zal vergroten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.