Defensie: Dit vertellen IAF-piloten over hun opleiding

 

Door Redactie Israeltoday.nl |

Aan nieuw benoemde vliegers van de luchtmacht werden tien vragen gesteld over een van de zwaarste opleidingen van het Israëlische leger. Kijk en ontdek wat ze zeiden!

De Israëlische Luchtmacht (IAF) staat bekend als een van de beste luchtmachten in de wereld. Om piloot te worden voor zo’n gewaardeerde luchtmacht is niet eenvoudig. De concurrentie is hevig en alleen de besten van de besten komen in aanmerking.

De vliegers beantwoorden vragen zoals:
Hoe was het om voor de eerste keer te vliegen? ‘Alsof je in de achtbaan zit’.
• Wat zou je doen voor het vliegen, dat je door ondervinding hebt geleerd? ‘Drink chocolademelk voor een navigatievlucht’. ‘Eet een sandwich met veel chocoladepasta’.
• Hoe zien we er van bovenaf uit? ‘Dat is een van de dingen die ik het mooiste vind van vliegen’. ‘Iedereen ziet er uit als kleine mieren’.
• Hoe lang heb je al vlieger willen worden? ‘Het was een droom als kind. Ik zag vliegtuigen in de lucht en zei ‘ik wil ook daarboven zijn’.
• Hoe reageerden jouw ouders toen zij hoorden dat je de opleiding had afgerond? ‘Mijn moeder was zo trots’. ‘Ik kwam thuis en mijn vader wachtte in de huiskamer met muziek, en ik vroeg hem “Wat vier je?” En hij zei: “Je hebt de vliegersopleiding afgerond!”.’

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.