Defensie: 10 jaar raket­afweer­systeem Iron Dome

Israëls verlangen naar vrede wordt het best aangetoond door de installatie van het Iron Dome-systeem. Dit unieke raket­afweer­systeem is het meest effectieve systeem in zijn soort ter wereld en is uitsluitend ontworpen om het land en zijn burgers te verdedigen.

Door Redactie Israel Today |

In plaats van methoden te zoeken om zijn vijand het effectiefst te vernietigen, zoekt Israël naar manieren om in veiligheid te leven ondanks zijn vijanden. Evenals andere verdedigings­systemen gebeurt dit, door een raket af te vuren op een binnenkomende raket, en in zijn buurt te laten exploderen. Iron Dome is bestemd voor korte en middellange afstanden; andere systemen verdedigen tegen inkomende raketten op grote hoogte van grotere afstanden.

De Iron Dome (‘IJzeren Koepel’), ontwikkeld met Amerikaanse financiële steun, en momenteel gedeeltelijk in de VS geproduceerd, is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste ontwikkelingen van het Israëlische leger en heeft zeker al talloze levens gered. Het verdedigings­systeem bestaat al tien jaar. Het leger heeft bovenstaande korte video vrijgegeven waarin wordt beschreven hoe hij werkt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.