De winterregens zijn eindelijk begonnen!

Na een wekenlange droge periode, die midden december begon, kregen we dit weekeinde in Israël eindelijk weer regen, en sneeuw op de berg Hermon. Maar zal het genoeg zijn om de wekenlange zomerse dagen sinds half december goed te maken?

Door Redactie Israel Today |

Afbeelding: Eindelijk valt er sneeuw op de berg Hermon. Er wordt vandaag meer sneeuwval verwacht. (Foto: Basel Awidat/Flash90).

De weken met weinig tot geen neerslag hebben de hoop dat Israël deze winter met een overschot aan water doorkomt, aanzienlijk doen afnemen.

Oorspronkelijk werd voorspeld dat de Kinneret (Zee van Galilea) zijn bovengrens zou bereiken en dat de Degania-dam voor het eerst sinds 2013 zou worden geopend om het overtollige water in de rivier de Jordaan te laten stromen. Deze legendarische Bijbelse rivier stroomt al bijna een decennium lang op een zeer laag niveau en is daardoor niet in staat geweest om de afnemende Dode Zee adequaat te bevoorraden.

Vorig jaar konden we schrijven ‘Het Meer van Galilea is bijna vol‘, maar deze winter is veel minder regen is gevallen dan verwacht, daarom wordt de Degania Dam dit jaar niet geopend.

Maar er is nog steeds reden om optimistisch te zijn. Israël heeft geen last van droogte en het Meer van Galilea is nog steeds voller dan het in vele jaren is geweest.

Regenwolken beginnen zich te verzamelen boven de Tempelberg in Jeruzalem. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.