LedenDe uittocht van de kinderen

Het hartverscheurende verhaal van een werkelijk geweldige ontsnapping.

Door Charles Gardner |
De namen van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog op de muren van het interieur van de Pinkas Synagoge in de oude Joodse wijk van Praag. Foto: Noam Revkin Fenton/Flash90

Het verhaal van een agnostische Londense effectenmakelaar die alles liet vallen om kinderen te redden van de dreigende Holocaust is een ontroerende film.

Applaus voor Warner Bros en de BBC voor het produceren van deze hartverscheurende film, One Life, die passend wordt uitgebracht op een moment dat Joden opnieuw wreed worden lastiggevallen en mishandeld na de defensieve reactie van Israël op de moorddadige Hamas-invasie van 7 oktober.

Het gaat over de “Britse Schindler” Sir Nicholas Winton (verengelsd van het Duitse Wertheim), die dapper het leven redde van 669 kinderen uit Praag in Tsjecho-Slowakije na de nazi-invasie en het begin van de Duitse genocidale acties tegen Gods uitverkoren volk. De meeste van hun ouders waren al gedood of op weg naar wrede concentratiekampen.

Johnny Flynn speelt de jonge Winton, Anthony Hopkins is perfect gecast voor de oudere versie aan het eind van de jaren 80, toen het verbazingwekkende verhaal dat hij bereikte voor het eerst op grote schaal werd gepubliceerd door Robert Maxwell’s Sunday Mirror en Esther Rantzen’s That’s Life! programma op de BBC. Helena Bonham Carter speelt zijn moeder,...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie