Leden“De toename van illegale Arabische bouwwerken langs de Groene Lijn is een bedreiging voor de veiligheid”

Regavim ontdekte tienduizenden illegale bouwwerken langs de veiligheidsbarrière in Judea en Samaria, waarvan er veel in de afgelopen 10 maanden zijn gebouwd.

Door David Isaac | | Onderwerpen: Judea en Samaria
Illegale Arabische bouw tiert welig in delen van Judea en Samaria die geacht worden onder Israëlische controle te staan. Foto: Kobi Richter/TPS

Dankzij een onderzoek van de Israëlische niet-gouvernementele organisatie Regavim is een alarmerende toename van illegale Arabische bouwwerken langs de veiligheidsbarrière in Judea en Samaria aan het licht gekomen.

Op basis van luchtfoto’s ontdekte Regavim tienduizenden illegale bouwwerken langs de barrière, die ruwweg langs de Groene Lijn loopt, de wapenstilstandslijn uit 1949 die volgde op de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog.

Veel van de Arabische bouwwerken zijn nieuw en werden in de afgelopen 10 maanden neergezet, meldt de denktank, die zich richt op land- en soevereiniteitskwesties.

In de eerste fase van het onderzoek onderzocht Regavim drie groepen in het zuidelijke Hebrongebergte, Judea-Etzion en Samaria en vond alleen al in deze groepen 7.675 illegale bouwwerken.

Vervolgens onderzocht Regavim de illegale bouwwerken langs de hele veiligheidsbarrière, van de noordelijke punt van de Jordaanvallei tot Ein Gedi in het zuiden. Er werden 16.866 illegale bouwwerken gevonden.

Ze bevonden zich allemaal binnen een kilometer van Israëlische gemeenschappen in de regio’s Central en Coastal Plains. “Sommige van deze bouwwerken staan zo dicht bij de grens dat je huizen in Joodse gemeenschappen in Kokhav Ya’ir, Rosh...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie