De toekomst van Duitse auto’s begint in Israël

Israël produceert zelf geen auto’s, maar bijna alle grote namen binnen de auto-industrie hebben hier vesti­gingen. Zij richten zich voor­namelijk op R&D, onder­zoek en ontwik­keling. Bij de nieuwste generatie auto’s is tegenwoordig vooral veel aandacht voor nieuwe veilig­heids­systemen, zelf­rijdende auto’s, alter­natieve vervoers­concepten en de algemene digita­lisering van de rijervaring.

Door Michael Selutin |

In de afge­lopen jaren hebben Ford en het samen­werkings­verband Renault-Nissan-Mitsubishi een Tech-Bureau in Israël geopend. Honda en Hyundai hebben inmid­dels lokale vesti­gingen van hun ‘Startup-Accelerator-Programme’ in Silicon Wadi, de bijnaam van het technologische gebied in het land.

General Motors (GM) werkt sinds 1995 samen met Israëlische startups. In Herzliya werken meer dan vierhonderd soft­wareontwik­ke­laars, elektro­technici en computer­weten­schappers bij GM, en functioneert het als de enige buitenpost van GM Ventures in het buitenland.

Er bevinden zich nog veel meer auto­fabrikanten binnen de hightechwereld van Israël. Ook de grote Duitse auto­merken zijn ver­tegen­woor­digd in de startup­natie.(…)

Duitse betrouwbaarheid – Israëlische creativiteit
Net zoals veel andere internationale bedrijven, hebben ook Duitse auto­fabri­kanten ontdekt dat Israël de beste plek is voor nieuwe ideeën. En die zijn onmisbaar om voortdurend te innoveren en uit te breiden. Want alleen zo kunnen de bekende Duitse merken die alom bekend­staan om hun betrouw­baar­heid, hun plaats op de markt behouden. Vooral de creativiteit en het ‘Out of the Box’ denken karakteriseren de Joodse staat. Dat geldt voor alle sectoren, maar vooral de technische wereld van ingenieurs, pro­gram­meurs en IT-specialisten.

Dit artikel verscheen in zijn geheel in de speciale juni-editie ‘Israël tussen wetenschap, technologie & geloof’ van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.