LedenDe protestantse kerk van Be’er-Sheva – deel 1: Het begin

Het eerste deel van een overzicht van Amerikaanse zendingsactiviteiten in het zuiden van Israël, voornamelijk gericht op plaatselijke moslims en niet-protestantse Arabische christenen

Door Gershon Nerel |
Ter illustratie: een christelijke zendingspost in Israël. Foto: Sebi Berens/Flash90

Het Bijbelse Be’er-Sheva (ook bekend als Beersheba), gelegen in de noordelijke regio’s van de Negev-wildernis, wordt voor het eerst genoemd in het boek Genesis met betrekking tot de aartsvaders Abraham, Izaäk en Jakob. In het land dat hun en hun nakomelingen door God was beloofd (1 Kronieken 16:15-18), moesten zij vaak op zoek naar water om hun schapen en vee van voldoende water te voorzien. Daarom waren drinkplaatsen zoals waterputten, vooral in streken met weinig neerslag, een essentiële bron van bestaan.

Letterlijk heeft de naam Be’er-Sheva twee betekenissen. Het betekent zowel ‘zeven putten’ als ‘de put van de eed’ (Genesis 21:30-31; 26:32-33).

Het bewogen leven van Abraham, Izaäk en Jakob speelde zich ongeveer tweeduizend jaar voor de komst van de Heere Jezus af. Vandaag de dag wordt Be’er-Sheva de hoofdstad van de Negev genoemd. Het is een stad die zich snel ontwikkelt, met de Ben-Gurion Universiteit in haar midden en met vooraanstaande hightech centra.

Protestantse aanwezigheid

De grondslagen van de moderne protestantse kerk in Be’er-Sheva gaan terug tot het begin van de...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie