LedenDe opwekking en wederopstanding van Israël

De Israëlische president Isaac Herzog veroorzaakte opschudding in de christelijke wereld met zijn recente opmerkingen over de profetie en de wonderbaarlijke wedergeboorte van de Joodse staat.

Door Stan Goodenough | | Onderwerpen: Israel
Foto: Avshalom Sassoni / Flash90

De Hebreeuwse datum was Iyar 5, 5709; op onze “christelijke kalender” was het 14 mei 1948. Het was op een vrijdagmiddag en Shabbat kwam eraan. David Ben Gurion kondigde aan zijn volk en aan de wereld “de oprichting van een Joodse staat in Eretz Israël, die bekend zal staan als de Staat Israël” afkondigde.

Wat de Joden zich realiseerden, zelfs toen Egyptische bommenwerpers boven Tel Aviv begonnen te verschijnen (want Israël werd hersteld, zowel uit de oorlog – de Holocaust – als in de oorlog – de Onafhankelijkheidsoorlog), was wat de voormalige Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten Michael Oren “een van de meest opmerkelijke en inspirerende prestaties in de menselijke geschiedenis” noemde.

Een volk dat tweeduizend jaar eerder uit zijn vaderland was verbannen, dat talloze pogroms, verdrijvingen en vervolgingen had doorstaan, maar dat had geweigerd zijn identiteit op te geven – integendeel, het had die identiteit aanzienlijk versterkt; een volk dat slechts een paar jaar daarvoor het slachtoffer was geweest van de grootste massamoord ter wereld, waarbij een derde...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie