De kerstgroet van premier Benjamin Netanyahu

 

Door Redactie Israel Today |

‘Ik wens de vele christelijke vrienden van Israël over de hele wereld een goed kerstfeest. Namens het volk van Israël dank ik ieder van jullie voor jullie gebeden en steun. Deze kerst, de traditionele groet ‘Vrede op Aarde’ zal opnieuw door miljoenen mensen over de hele wereld worden uitgesproken.

Dit terwijl onze wereld lijdt onder de verschrikkelijke Covid-19-pandemie en onder veel te veel geweld en conflicten.

Maar opmerkelijk is dat we hier in het Midden-Oosten actief vooruitgang bereiken bij het realiseren van de Bijbelse profetie van ‘Vrede op Aarde’, of in ieder geval dit deel van de aarde.

Het afgelopen jaar hebben we, met de actieve hulp van de Verenigde Staten en president Trump, vooruitgang geboekt met de Abraham-akkoorden, waarmee we historische doorbraken tussen Israël en de Arabische wereld hebben bereikt. Vrede met de Verenigde Arabische Emiraten, vrede met het Koninkrijk Bahrein, vrede met de Republiek Soedan en vrede met het Koninkrijk Marokko.

Na 26 jaar zonder een nieuw vredesverdrag hebben we in minder dan vier maanden tijd vier nieuwe akkoorden gezien. En dit is nog maar het begin. Steeds meer Arabische landen heroverwegen de traditionele vijandige houding ten opzichte van Israël en streven naar verzoening met de Joodse Staat.

In plaats van Israël als hun vijand te beschouwen, beschouwen ze ons steeds meer als een vriend, als een bondgenoot, een vitale bondgenoot en een vitale partner. Dit is een nieuwe en revolutionaire verandering. Het zal een beter leven, een betere plaats voor alle volken in het Midden-Oosten betekenen. Het zal zorgen voor een betere wereld.

En wanneer u dit kerstfeest voor Israël bidt en u bidt voor vrede, weet dan dat uw gebeden echt verhoord worden.

Vrede op Aarde. Gelukkig Kerstfeest!

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.