LedenDe Holocaust voor de tweede keer beleven

Exclusief interview met een overlevende van de Holocaust wiens kleinzoon gevangen wordt gehouden door Hamas in de Gazastrook.

Door Anat Schneider | | Onderwerpen: ontvoerd, Holocaust
Tzili Wenkert heeft dit soort kwaad eerder gezien en ze wil haar kleinzoon terug. Foto: Gili Yaari/Flash90

Dit artikel verscheen in het december 2023 / januari 2024 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


“Nooit in mijn leven had ik gedacht dat ik de Holocaust nog eens zou meemaken,” vertelde Tzili Wenkert (82). Haar kleinzoon Omer Wenkert werd op Black Shabbat ontvoerd door terroristen van Hamas in de Gazastrook en zijn vriendin werd op brute wijze vermoord, en oma Tzili zet zich sindsdien in voor haar kleinzoon.

Anat Schneider had de gelegenheid om met haar te spreken. Tzili is een mooie dame, je kunt zien dat ze moedig en optimistisch is.

Tzili’s naam duidt op het aangename en zachte geluid dat van de drager van de naam uitgaat. Met veel liefde en eindeloze zegeningen, maar bijna overweldigd door pijn, spreekt ze over haar ontvoerde kleinzoon: “Omer moet worden vrijgelaten,” zegt Tzili, “hij lijdt aan chronische dikkedarmontsteking en heeft elke dag zijn medicijnen nodig. Wat zal er met hem gebeuren als hij zijn dagelijkse...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie