De grootste soekah ter wereld staat in Jeruzalem

Het Waldorf Astoria Hotel in Jeruzalem is de plaats waar zich de grootste hangende soekah (loofhut) ter wereld bevindt, met daarbij alle voor­zie­ningen en geneug­ten die behoren bij een luxe hotel, maar desondanks strikt kosher.

Door Yossi Aloni |

Direct na het vasten tijdens Yom Kippoer, werd ‘s werelds grootste hangende soekah (loofhut) voltooid in het Waldorf Astoria Hotel in Jeruzalem. Deze hangende loofhut is ongeveer 400 meter lang en ongeveer vijf meter hoog. De loofhut bevindt zich in de lobby van het hotel, onder een glazen dak dat open en dicht kan, afhankelijk van het weer, en is zodanig ontworpen dat het tijdens deze feestdagen als een levende loofhut voor gasten kan dienen.

Het werk aan de loofhut begon vele weken voor de feestdagen. Een team van ingenieurs en ontwerpers hebben het ontwerp gemaakt, een planning opgezet, de veilig­heids­maat­regelen vastgelegd en de decoraties ontworpen, die zijn gebaseerd op een oude wijngaard. Onmiddellijk na Yom Kippoer begon men met het aanbrengen van het rieten dak, en een team van profes­sionele installateurs, uitgerust en beveiligd met klim­koorden, versterkte het enorme rieten dak met ongeveer 70 metalen kabels en tientallen houten balken.

De loofhut is strikt kosher. Avner On, general manager van het Waldorf Astoria: ‘Het Waldorf Astoria Jerusalem Hotel was oorspronkelijk zo ontworpen, dat de binnenste lobby van het hotel zou moeten kunnen dienen als een levende soekah, met een glazen dak dat kan worden geopend. Op die manier bereiken wij elk jaar wat elk hotel in het land en in de wereld verlangt: een koshere soekah met alle voorzieningen van een luxehotel. Ik nodig alle mensen in Israël uit om naar Jeruzalem te komen, in het Waldorf Astoria Hotel te verblijven, de mitswa van het zitten in de soekah te vervullen, en te genieten van een heerlijke sfeer en een goede maaltijd op het hoge niveau van onze inter­nationale keten’.

Het Waldorf Astoria Hotel, gebouwd op de fundamenten van het beroemde luxehotel Palace in Jeruzalem, wordt beschouwd als het duurste hotel­project in Israël, met een inves­terings­bedrag van ongeveer 150 miljoen dollar, en het wordt erkend als een van de beste hotels in het Midden-Oosten. Het hotel, het enige inter­nationale luxehotel in Jeruzalem, heeft 226 kamers, waaronder 29 suites, een luxueuze balzaal, zeer moderne vergader­zalen, en restaurants voor fijnproevers met een niveau van service en luxe dat ongekend is in Israël.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.