LedenDe controle van Israël over Judea en Samaria heeft de belangen van de VS versterkt

Een Palestijnse staat zou een terreur-entiteit zijn die Jordanië en andere pro-VS Arabische regimes zou vernietigen.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: nederzettingen
Israëlische "kolonisten" op een heuveltop in centraal Samaria. Als zij er niet waren, zou het gebied het hart zijn van een schurkenstaat, die terreur steunt. Foto: Sraya Diamant / Flash90

Tijdens de Israëlisch-Jordaanse vredesverdragsceremonie in oktober 1994 vertelden Jordaanse topmilitairen hun Israëlische tegenhangers dat een Palestijnse staat ten westen van de Jordaan het pro-Amerikaanse Hasjemitische regime ten gronde zou richten. Zij zeiden dat het Jordanië zou veranderen in een oncontroleerbaar terroristisch toevluchtsoord, dat de zeer kwetsbare pro-VS regimes van de olieproducerende Golfstaten, evenals Egypte, zou achtervolgen.

In juni 1967 verwierf Israël de controle over de topografisch dominante bergkammen van de Golanhoogten, Judea en Samaria in een preventieve oorlog tegen Egypte, Syrië en Jordanië. Wat de afschrikkingspositie van Israël drastisch verbeterde.

Israël werd door de oorlog omgevormd tot een geweld verspreidende nationale veiligheidsproducent en ontwikkelde zich uiteindelijk tot een unieke machtsvermenigvuldiger voor de Verenigde Staten, die de manoeuvreerbaarheid van anti-Amerikaanse schurkenentiteiten aan banden legt.

De bergkammen van Judea en Samaria, 3.000 voet boven de Jordaanvallei en 2.000 voet boven het Israël van vóór 1967, spelen een belangrijke rol bij het verzekeren van het voortbestaan van Israël, het Hasjemitische regime in Jordanië en de buren van Jordanië op het Arabisch Schiereiland.

Israëls controle over Judea en Samaria heeft een...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie