LedenDe beker van Zijn toorn – is het nu onze beurt?

door Stan Goodenough

Naarmate de dag verstrijkt, vervaagt het licht en de zon gaat steeds sneller onder, totdat zij plotseling onder de horizon verdwijnt. Dan valt de duisternis in.

Een Oekraïense vrouw vlucht uit haar gebombardeerde huis na een Russische aanval op Kiev. Voor miljoenen mensen is de tijd van grote verdrukking al aangebroken. Foto: EPA-EFE / Sergey Dolzhenko

Het coronavirus kwam uit het niets. Vergrendelde spooksteden, met lijken gevulde gangen, hectares kant-en-klare graven en brandende brandstapels, massale werkloosheid en emotionele stress die miljarden littekens bezorgde. Niemand, zeker niet de talloze leraren met “profetische roepingen”, had die voorspeld; ons daarvoor gewaarschuwd.

De verkrachting van Oekraïne door Rusland kwam ook uit het niets, en nu kijken we naar een Europa waarvan we dachten het nooit meer te zullen zien. Rijen tanks, steden die opzettelijk in puin zijn gelegd, burgers die onder de grond wegduiken, rivieren van vluchtelingen, een groeiend aantal onschuldige doden – zwangere vrouwen, kinderen. Niemand, zeker niet de talloze leraren met “profetische roepingen”, heeft dit voorspeld; ons hiervoor gewaarschuwd.

Zie gerelateerd artikel: Apocalypse Now? Navigating News, Prophecy & Israel

En over waar het naar toe zou kunnen gaan; over wat er klaar zou kunnen staan om op ons allen neer te komen; het dreigende gevaar van een derde wereldoorlog, een nucleaire wereldoorlog? Daar wordt nauwelijks aandacht aan besteed, zelfs nu niet. Er worden geen waarschuwingen gegeven. Tenminste, niet...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie