LedenDe auto-immuunziekte van Israël

Een auto-immuunziekte is een storing van het immuunsysteem waarbij het lichaam zijn eigen weefsel aanvalt. Wat precies leidt tot een auto-immuunziekte is nog steeds onbekend en de ziekte is ongeneeslijk. In het beste geval kan een behandeling alleen de symptomen verlichten.

Door Avshalom Kapach | | Onderwerpen: Israel
Foto: Gili Yaari / Flash90

Dit artikel verscheen in het december 2023/januari 2024 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


Succes van de natie

Niet iedereen in het volk Israël zet zich in voor het succes van de natie. Er zijn ook mensen in de natie die hun leven wijden aan het verzwakken of zelfs opheffen van de Joodse natie. Dat zagen we al aan het begin van de geschiedenis van de Joodse natie. De veroorzaker van deze auto-immuunziekte, die het volk Israël gedurende zijn hele geschiedenis heeft vergezeld, verscheen al vroeg op het toneel.

Abraham, de aartsvader van de natie Israël, verwekte Ismaël en Izaäk. Zelfs als kind bleek Ismaël al een ‘wilde ezel’ te zijn. Zijn hand was ‘tegen allen, en de hand van allen tegen hem’. Abraham was gedwongen in te grijpen in de familie om te voorkomen dat Ismaëls karakter wortel zou schieten in Izaäk.

Izaäk...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie