Coronavirus: Welkom in Israël – Kom later eens terug

Na de sluiting van de luchthaven Ben Goerion heeft Israël donderdag ook al zijn grensovergangen over land gesloten om te voorkomen dat nog meer Covid-19-mutaties de Joodse Staat binnenkomen.

Door Redactie Israel Today |

Afbeelding: De toegang tot Israël en de badplaats Eilat aan de grens met de Egyptische Sinaï is totaal verlaten. Deze grensovergang Taba is gewoonlijk vrij druk. (Foto: Flash90)

De mutaties, die oorspronkelijk werden geïdentificeerd in Los Angeles, Groot-Brittannië en Zuid-Afrika, zijn de afgelopen twee weken allemaal in Israël aangetroffen. En de autoriteiten waarschuwen, dat het slechts een kwestie van tijd is voordat er meer mutaties opduiken, die uiteindelijk immuun zullen zijn voor de huidige vaccins.

In Israël zal de nationale lockdown naar verwachting worden verlengd vanwege het grote aantal nieuwe dagelijkse besmettingen. Voor hoelang? De regering moet daar nog over beslissen. Zoals gewoonlijk, heeft die het daar moeilijk mee. In de laatste 24 uur zijn 96 mensen gestorven aan het coronavirus, een nieuw triest record.

Lees ook:
Groeten uit Israël – Afgesloten, voor hoe lang nog?,
Israël sluit zijn luchtruim wegens corona-mutaties.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.