Corona-besmettingen nemen toe; lockdown mogelijk

Het ministerie van Volksgezondheid maakte dinsdagochtend bekend, dat in de afgelopen 24 uur 1875 Israëli’s positief zijn getest op het coronavirus, het hoogste aantal sinds 29 juli. Een lockdown tijdens de hoge feestdagen wordt overwogen.

Door Redactie Israel Today |

In de afgelopen 24 uur zijn 27.985 Israëli’s getest op Corona en 6,7 procent van hen werd positief bevonden. Het aantal ernstige gevallen is echter iets gedaald, van het recordaantal van 419 naar 417.

Wanneer we kijken naar het nieuwe schooljaar, dat op 1 september begint, en de hoge feestdagen die daarop volgen, lijkt Israël er slecht aan toe te zijn. Zullen de scholen volgens de plannen beginnen? Mogen we tijdens de feestdagen naar synagogen gaan? Niemand weet het antwoord.

Er bestaan echter plannen voor een nieuwe lockdown in de maand van de feestdagen (19 september – 11 oktober), vergelijkbaar met wat er in Pesach is gebeurd. Het is dus mogelijk dat ook het Joodse Nieuwjaar alleen in de naaste familiekring kan worden gevierd. Hiermee wil men het coronavirus eindelijk weer onder controle krijgen. Een definitieve beslissing voor de lockdown is er echter nog niet. Maar als het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen drie cijfers blijft tellen, lijkt er geen andere keuze te zijn.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.