CNN-producer ontslagen voor anti-Israël opmerkingen

Idris Muktar Ibrahim verklaarde zichzelf een lid van “#TeamHitler” op Twitter terwijl hij Hamas-terroristen beschreef als “vrijheidsstrijders… die hun land verdedigen”.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: media
Logo van CNN. Foto: Flickr

CNN heeft de banden met de “TeamHitler” producer doorgesneden nadat Honest Reporting hem ontmaskerde.

De waakhond NGO onthulde onlangs dat CNN-producer Idris Muktar Ibrahim zichzelf op Twitter had verklaard als lid van “#TeamHitler”, terwijl hij Hamas-terroristen beschreef als “freedpm fighters… definding their land”

“Nadat HonestReporting CNN op de hoogte bracht van de beledigende sociale media geschiedenis van hun producer, verzekerde een woordvoerder ons onmiddellijk dat de zaak werd onderzocht,” verklaarde Honest Reporting.

Twitter screenshot.

“Er volgde echter een oorverdovende stilte, waardoor we ons afvroegen of CNN serieus omging met een medewerker die Adolf Hitler verheerlijkte en lof uitsprak over een terroristische groep”, aldus de NGO.

Daarop riep de organisatie haar volgers op om contact op te nemen met CNN over de zaak. HonestReporting kreeg al snel een antwoord van CNN:

“Idris was werkzaam als freelancer bij CNN. We waren niet op de hoogte van deze tweets, die werden gepubliceerd voordat we met hem begonnen te werken. We hebben hem laten weten dat we in de toekomst niet meer met hem zullen samenwerken.”

Gil Hoffman, uitvoerend directeur van HonestReporting, zei: “Wij van HonestReporting zullen ervoor blijven zorgen dat degenen die oproepen tot de vernietiging van het Joodse volk niet over de Joodse staat berichten.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox