LedenChristenen in de Knesset

Israël is een Joodse staat, maar welke rol spelen christenen in zijn regering? Het antwoord is eigenlijk van het grootste belang.

Door Jason Silverman | | Onderwerpen: Knesset, christenen
Israelische Knesset Foto: Yonatan Sindel / Flash90

Een deel van de meest vastberaden steun voor Israël in het buitenland komt van een Bijbelgelovig christelijk publiek. Grote organisaties zoals Christians United for Israel, opgericht door dominee John Hagee, vertegenwoordigen duizenden leden en stellen zich tot doel Israël te verdedigen en antisemitisme te bestrijden in hun gemeenschappen, kerken, in de politiek, de media en elders. Op de CUFI website wordt dominee Hagee geciteerd als verklarend dat de organisatie “miljoenen bereikt met haar Bijbelse boodschap van steun voor Israël en de rechtvaardigheid van Israëls zaak communiceert aan kerkleiders, verkozen ambtenaren en doorsnee burgers, elke dag.

De Israëlische regering heeft in de afgelopen jaren erkend dat christelijke steun voor Israël niet alleen iets is dat ‘leuk is om te hebben’, maar het is een strategische troef voor de Joodse staat.

In 2017, sprekend voor een menigte van Evangelicals in Washington, zei toenmalig premier Benjamin Netanyahu dat zij Israëls beste vrienden in de wereld zijn. In zijn toespraak benadrukte Netanyahu specifiek de...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie