Christenen helpen Israël kogelvrije ambulances naar Oekraïne te brengen

Magen David Adom schenkt vier kogelvrije ambulances aan medische diensten in Oekraïne.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Oekraïne, humanitaire hulp
Personeel van Magen David Adom voor een van de kogelvrije ambulances die met hulp van christelijke supporters naar Oekraïne zijn gestuurd. Foto: Magen David Adom

Het volgende persbericht is verzonden door Magen David Adom (letterlijk vertaald Rode Davidster) in Israël:

“Vanwege de gevechten in Oekraïne en de behoefte aan onmiddellijke medische hulp, stuurt Magen David Adom (MDA) vier kogelvrije ambulances naar Oekraïne. Met de steun van Knesset-lid Alex Kushnir (partij Yisrael Beitenu) en het Joods Agentschap, en dankzij een donatie van Christelijke supporters van Israël in Korea en andere organisaties die bijdragen aan de transportkosten, stuurt het MDA de kogelvrije ambulances ter ondersteuning van de medische teams ter plaatse die de gewonden behandelen”.

De vier speciale ambulances die onlangs hun dienst bij het MDA hebben beëindigd, zijn in de loop der jaren betrokken geweest bij honderden moeilijke gevallen, waaronder de behandeling van patiënten uit de Libanon-oorlog, gewonden bij terroristische aanslagen in Judea en Samaria, en gewonden bij conflicten in Zuid-Israël, om er maar een paar te noemen. De ambulances hebben speciaal onderhoud ondergaan om ze voor te bereiden op hun inzet in Oekraïne en zijn uitgerust om zelfs in de strijd medische bijstand te verlenen. Vorige week vond een ontmoeting plaats tussen MDA-directeur-generaal Eli Bin en Knesset-lid Kushnir, tijdens welke beiden het eens waren over het initiatief, waarna Kushnir onmiddellijk contact opnam met de bevoegde autoriteiten in Oekraïne.

Kogelvrije Israëlische ambulances worden op een vliegtuig naar Oekraïne geladen. (Foto: Magen David Adom)

Yaakov Haguel, voorzitter van het Joods Agentschap: “Het is een grote verdienste van het Joods Agentschap en het MDA om vier ambulances naar de slagvelden in Oekraïne te sturen. Wij hier in het Land Israël, het volk van Israël, komen het Oekraïense volk helpen in hun uur van nood. Wij zijn verheugd aan deze belangrijke actie te kunnen bijdragen”.

Knesset-lid Alex Kushnir, voorzitter van de Commissie Financiën in de regering-Bennett: “Nadat ik het verzoek van de Oekraïense regering had ontvangen, benaderde ik de directeur-generaal van Magen David Adom, Eli Bin, die onmiddellijk de levering van vier kogelvrije ambulances met levensreddende uitrusting goedkeurde. De afgelopen twee weken heb ik ontelbare gesprekken gevoerd tussen alle instanties die bij deze missie betrokken zijn. Gisteravond was ik op de luchthaven om toezicht te houden op de aflevering van de ambulances en ik was opgetogen om het project in actie te zien. Ik dank het MDA voor zijn inzet voor deze zaak, het Joods Agentschap voor de donatie, DHL, de ambassades in Oekraïne en Israël, en het personeel van de luchtvaartautoriteit. Wij zullen deze samenwerking voortzetten om de burgers in het oorlogsgebied te voorzien van levensnoodzakelijke humanitaire goederen”.

MDA-directeur-generaal Eli Bin: “Magen David Adom neemt vandaag afscheid van vier kogelvrije ambulances die het MDA en het Israëlische volk hebben gediend in de Tweede Libanonoorlog, bij vele operaties, geweldsescalaties en terroristische aanslagen in Judea en Samaria, en in Gaza. MDA-paramedici hebben met deze ambulances het leven van vele patiënten gered met gevaar voor eigen leven. Vandaag, nadat ze hun dienst aan Magen David Adom en de Israëlische bevolking hebben beëindigd, gaan ze naar Oekraïne als onderdeel van de uitgebreide humanitaire hulp die MDA verleent aan burgers aldaar. Met deze ambulances kunnen medische teams in Oekraïne levens van burgers redden, zelfs onder vuur. Ik dank Knesset-lid Kushnir, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Israëlische Ambassade in Oekraïne, het Joods Agentschap en andere instanties voor hun snelle hulp en bijzondere samenwerking, die uitsluitend bedoeld is om levens te redden bij de gevechten in Oost-Europa”.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox