Christenen doneren nieuwe ambulances voor Israël, nadat deze op 7 oktober werden vernietigd

Elk van de ambulances werd opgedragen ter nagedachtenis aan de MDA-werknemers die tijdens hun werk stierven.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: christenen, Magen David Adom
Een ambulance van de MDA op archiefbeeld. Foto: Noam Revkin Fenton/Flash90

Slechts een paar maanden na de vernietiging van 14 ambulances van Magen David Adom tijdens de Hamas-invasie van Zuid-Israël op 7 oktober, werden de vervangende voertuigen, geschonken door Samaritan’s Purse (een evangelische hulporganisatie), dinsdag ingewijd tijdens een ceremonie in Jeruzalem.

Tijdens de ceremonie werden ook de vier paramedici van het MDA herdacht die tijdens de Hamas-aanval om het leven kwamen. Nog eens 15 paramedici van het MDA stierven in de daaropvolgende oorlog, de meesten van hen in dienst van de Israëlische Strijdkrachten.

Elk van de 14 ambulances werd opgedragen ter nagedachtenis aan het gesneuvelde MDA-personeel. De inscripties op de ambulances werden een voor een onthuld terwijl de families en vrienden van de gevallenen toekeken.

“Ik had de gelegenheid om uit de eerste hand te zien hoe de mannen en vrouwen van MDA hun leven riskeren voor anderen toen ik verschillende gemeenschappen in Israël bezocht die brutaal werden aangevallen,” zei Franklin Graham, voorzitter en CEO van Samaritan’s Purse.

“Wij van Samaritan’s Purse hebben de benodigde apparatuur nodig om ons werk over de hele wereld te kunnen doen, en MDA heeft de juiste apparatuur nodig om hier in Israël levens te kunnen redden. Daarom willen we deze gift aan MDA doen om levens te redden,” zei hij.

Samaritan’s Purse, gevestigd in Boone, North Carolina, voorziet in de fysieke en spirituele behoeften van mensen in crisis en biedt hulp aan slachtoffers van oorlog, ziekte, rampen, armoede, honger en vervolging in meer dan 100 landen.

Naast de 14 ambulances schenkt de organisatie zeven gepantserde ambulances aan het MDA, die nog in productie zijn en in het voorjaar in gebruik zullen worden genomen.

“Ik dank de leden van Samaritan’s Purse en haar voorzitter Franklin Graham voor hun genereuze donatie van ambulances die zullen helpen om vele levens te redden in de hele staat Israël in tijden van routine en nood. Wij danken hen voor hun voortdurende donaties aan de heilige zaak van het redden van levens,” zei MDA Directeur Generaal Eli Bin.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox