Christelijke solidariteitsmissie in Israël: “Palestijnse staat zou genocide belonen”

De delegatie vertelde de premier dat ze achter Israël staat en achter zijn recht om zijn eigen beslissingen te nemen, zonder druk van buitenaf.

Door David Isaac | | Onderwerpen: christenen
Evangelische delegatie ontmoet premier Benjamin Netanyahu in Jeruzalem. Foto: Met dank

Een delegatie van vooraanstaande evangelische christenen bracht deze week een bezoek aan de Joodse staat om zich aan de zijde van het Israëlische leiderschap te scharen tegen de eisen van het Witte Huis voor een Palestijnse staat.

“Wat onze regering doet om Israël in de richting van een eenzijdige tweestatenoplossing te duwen is absoluut schandalig,” vertelde Mario Bramnick, hoofd van de Latino Coalition For Israel, aan JNS.

Een Palestijnse staat zou een “beloning voor genocide” zijn, zei hij.

De solidariteitsmissie, geleid door baptistenpastor en Amerikaans politicus Tony Perkins, voorzitter van de Family Research Council, werd vergezeld door Eli Cohanim, die diende als plaatsvervangend speciaal gezant om antisemitisme te monitoren en te bestrijden tijdens de Trump-administratie.

De groep had een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, kreeg een veiligheidsbriefing en maakte een rondleiding door belangrijke strategische gebieden, waaronder de Gazastrook, het noorden van Israël en Judea en Samaria.

“Israël moet zijn eigen beslissingen nemen zonder druk van buitenaf, en we hebben dat kenbaar gemaakt aan de premier, die de wil van het volk vertegenwoordigt, zoals blijkt uit de resolutie van de Knesset die zich verzet tegen het opleggen van een eenzijdige tweestatenoplossing in dit stadium van het spel,” vertelde Bramnick aan JNS.

Bramnick verwees naar de stemming in de Knesset, die de beslissing van de Israëlische regering steunde om elke eenzijdige erkenning van de Palestijnse staat af te wijzen met een stemming van 99-11. De Israëlische regering voelde zich gedwongen om de eenzijdige erkenning van de Palestijnse staat af te wijzen.

De Israëlische regering voelde zich gedwongen om deze stemming te houden omdat ze berichten geloofde dat de regering Biden van plan was om een Palestijnse staat op te richten ondanks de Israëlische oppositie.

Bramnick is een toegewijd christen die gelooft dat God degenen zegent die het Israëlische volk zegenen. Hij uitte zijn bezorgdheid over de toekomst van Amerika als het zijn steun aan Israël intrekt.

“Ik maak me op dit moment meer zorgen over de Verenigde Staten. We bevinden ons in een existentiële bedreiging voor wat betreft de voortdurende steun van de Verenigde Staten [voor Israël] en Gods zegen en gunst voor onze natie,” zei hij.

De spanningen tussen de Verenigde Staten en Israël zijn toegenomen sinds het Witte Huis zijn kritiek op het aantal burgerslachtoffers in Gaza en de noodzaak van meer humanitaire hulp aan Gaza heeft opgevoerd.

Het Witte Huis heeft ook opgeroepen tot strikte voorwaarden voor elke operatie van de Israëlische defensiemacht in Rafah, het laatste bolwerk van Hamas in Gaza.

De spanningen bereikten deze week een hoogtepunt toen een rapport van Politico suggereerde dat het Witte Huis overwoog om de Amerikaanse militaire hulp aan Israël afhankelijk te maken van de vraag of Israël Rafah zou binnenvallen, hoewel de regering het rapport snel ontkende.

President Joe Biden zei echter in het weekend tegen MSNBC dat Netanyahu “Israël meer kwaad dan goed deed”.

Netanyahu sloeg terug en vertelde het Duitse BILD am Sonntag dat zijn beleid wordt gesteund door de meerderheid van de Israëli’s en in het belang van Israël is.

“De Israëli’s steunen ook mijn standpunt, namelijk dat we de poging om ons een Palestijnse staat op te dringen resoluut moeten afwijzen,” zei Netanyahu.

Delegatielid Sara Carter, een onderzoeksjournalist en Fox News medewerker, vertelde JNS: “Ik ben hier op deze solidariteitsmissie omdat Israël en de Verenigde Staten tegen een gemeenschappelijke vijand vechten. De vijand die niet alleen Israël wil vernietigen, maar ook de Westerse wereld.”

“Onze regering in Washington DC heeft het Amerikaanse volk en onze bondgenoten jammerlijk in de steek gelaten. Ik geloof dat zowel premier Netanyahu als het Israëlische volk moeten weten dat er mensen in Amerika zijn die bereid zijn om op te komen voor dezelfde principes waar ze hier in Israël voor vechten,” zei ze.

Donna Jollay, directeur van christelijke relaties voor Israel365, een orthodox-joodse groep die bruggen bouwt tussen joden en christenen, vergezelde de delegatie.

“Er was een ongelooflijke uitstorting van steun in het begin, maar het is nu een paar maanden geleden en het heeft niet erg lang geduurd,” zei ze, opmerkend dat Israël zich in de steek gelaten voelt door zijn vrienden.

“Daarom werken we samen met leiders in Israël om plannen, strategieën en mogelijkheden te ontwikkelen om de vrienden van Israël te helpen aan haar zijde te staan in dit moeilijke uur,” voegde ze eraan toe.

“Het allerbeste wat mensen kunnen doen is naar Israël komen, en dat is een ander belangrijk element van deze delegatie. We zijn er getuige van dat Israël wonderbaarlijk veilig is, zelfs terwijl het vecht voor zijn leven, en het betekent zoveel voor de Israëli’s dat we hier zijn,” voegde ze eraan toe.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox