Bosbrand bedreigt Messiaans dorp Yad Hashmonah

Het Messiaans-Joodse dorp Yad Hashmonah behoorde tot de gemeen­schappen die woens­dag werden bedreigd door een grote bos­brand, even ten westen van Jeru­za­lem. Het vermoeden wordt sterker, dat de branden opzettelijk worden aangestoken als terreur­daden tegen de Joodse Staat.

Door Redactie Israel Today |

Inwoners van enkele gemeen­schap­pen moesten worden geëva­cueerd terwijl tientallen teams van brand­weer­lieden en tien of meer blus­vlieg­tuigen de brand bestreden.

Enkele dagen eerder werd de stad Tzoer Hadassah ten zuiden van Jeruzalem bedreigd door een natuurbrand. Het duurde het grootste deel van de dag voor de brandweerteams, helemaal uit Tel Aviv gekomen, de vlammen onder controle kregen.

Een blusvliegtuig liet woensdag een brandvertragend middel vallen op de bossen ten westen van Jeruzalem. (Foto’s: Yonatan SindelFlash90)

Donderdagmiddag brak een nieuwe brand uit in de buurt van de religieuze Joodse nederzetting Betar Ilit, net ten zuiden van Jeruzalem op. Bij het ter perse gaan was het vuur nog steeds niet onder controle, waardoor Betar Ilit, het nabijgelegen Tzoer Hadassah en het kleine Arabische dorp Wadi Fukin, dat tussen de Joodse steden ligt, feitelijk geïsoleerd zijn.

Tot nu toe zijn er gelukkig geen gewonden gevallen en is er geen grote schade aan eigendommen, maar vele hectaren bos zijn in vlammen opgegaan.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.