Black Lives Matter zegt dat zionisten nazi’s zijn

Voor de demonstranten van Black Lives Matter, een randgroep van Amerika’s liberale progres­sieven, die vorige week hun gif spuwden buiten de studio van Fox News in New York City, is een zionist niet anders dan een nazi of een lid van Ku Klux Klan.

Door Redactie Israel Today |

Voor hen zijn degenen die geloven in het nationale herstel van Israël als een vervulling van Bijbelse profetie, of zelfs gewoon als een nood­zakelijk toevluchts­oord voor het Joodse volk na millennia van vervolging, geen haar beter dan nazi’s.

‘Jullie zitten vol leugens. Jullie zijn allemaal racisten. Jullie zijn nazi’s. Jullie zijn Zionisten. Jullie zijn KKK,’ hoorde men de leider van het protest schreeuwen via een luidspreker terwijl zijn mede­standers foto’s van journalisten van Fox News vasthielden.

Het is niet de eerste keer dat degenen die betrokken zijn bij de BLM niet alleen antizionistische, maar ook antisemitische retoriek spuien. Eerder dit jaar plaatste een van de meer herkenbare en prominente activisten van BLM, prof. Marc Lamont Hill, een video waarin hij erkende:

‘Black Lives Matter spreekt heel expliciet over de ontmanteling van het zionistische project (…) en omarmt op die gronden heel expliciet BDS (de anti-Israël Boycot, Desinvestering en Sancties beweging).’

Hill is een doorgewinterde mainstream media commen­tator, en weet hoe hij zijn woorden moet meten. De ‘ontman­teling van het zionis­tische project’ kan uiteindelijk maar één ding betekenen, zoals alle Israëlische Joden weten: De vernietiging van Israël.

Meer recent klaagde de Israëlische minister van Diaspora Zaken, Nachman Shai, dat als liberale Joden in de Verenigde Staten zich blijven aansluiten bij bewegingen als BLM, ‘we Amerika kunnen verliezen.’

Helaas ziet Shai de evangelische christenen niet als een adequaat tegenwicht voor dit probleem, en hij wees erop, dat Israël op lange termijn niet kan rekenen op ‘andere groepen’.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.