LedenBiden volledig los van Israëlische realiteit

70% van de ondervraagde Israëli’s gelooft dat de steun voor de Amerikaanse president is afgenomen sinds 7 oktober.

Door Ryan Jones | | Onderwerpen: Joe Biden, Gazastrook
Een poster in Tel Aviv herinnert Biden eraan dat de meerderheid van de Israëli's op Netanyahu en zijn regering heeft gestemd en hun beleid in de oorlog tegen Hamas steunt. Foto: Miriam Alster/FLASH90

De Israëli’s wisten vanaf het begin dat de sympathie en steun van de wereld voor de Joodse staat van korte duur zou zijn, zo ongekend als de verschrikkingen van 7 oktober 2023 waren. En ze wisten dat de Verenigde Staten in dit opzicht geen uitzondering zouden zijn.

Toen de oorlog om de Hamas-dreiging in Gaza uit te schakelen begon en het dodental steeg, veranderde de aanvankelijke onvoorwaardelijke steun van het Witte Huis in een berisping, alsof Israël een kind was dat moest leren hoe het met gebeurtenissen moest omgaan.

Een paar dagen nadat Hamas-hordes op brute wijze meer dan 1000 Israëlische mannen, vrouwen en kinderen verkrachtten en afslachtten, verklaarde de Amerikaanse president Joe Biden dat zijn regering “nooit zou ophouden [Israël] te steunen”.

Wat Biden hiermee bedoelde, en wat de meeste Israëli’s wisten, was dat Israël zijn volledige steun zou krijgen zolang het de Gaza-oorlog zou voeren op een manier die de nationale belangen van de VS niet zou schaden.

In plaats daarvan liet Israël de volledige macht van de IDF los op...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie