Bewapende drone Dragon schakelt vijandige drones uit

Nu vijandige bewapende drones een steeds grotere bedreiging vormen voor Israël, die in de toekomst vermoe­delijk groter wordt, heeft de Israëlische fabrikant van hand­vuur­wapens Smart Shooter een nieuw bewapend drone-systeem uitgebracht: de Smash Dragon.

Door Redactie Israeltoday.nl | | Onderwerpen: Israel, defensie

Omdat vijandige, bewapende drones een geheel nieuw soort van bedreigingen voor de veiligheid gaan vormen, heeft het Israëlische bedrijf ‘Smart Shooter’ de zogeheten ‘Smash Dragon’ uitgebracht, een bewapend drone-systeem om tijdens het vliegen nauw­keurig stilstaande en bewe­gende doelen te raken en te vernietigen.

De ‘Smash Dragon’, die de in de strijd beproefde zogeheten Smash-technologie van het bedrijf bevat, die zorgt voor het nauwkeurig richten op vijandige objecten en mensen, is een geavanceerd robotwapen, dat kan worden gemonteerd onder verschillende drones en andere onbemande vliegtuigen, ook wel UAV’s genoemd.

Het extreem lichte systeem dat op afstand wordt bediend, kan langdurige missie volbrengen en bevat een uniek stabilisatieconcept, waardoor het doelen kan raken terwijl het vliegt, aldus het bedrijf. Het heeft geavanceerde computer vision mogelijkheden en kan gebruikt worden met verschillende types van aanvals­geweren, sluip­schutters­geweren, met 40 mm en andere kalibers munitie.

‘Hoewel het nog niet operationeel is, heeft het met succes echte vuurtesten voltooid en is het momenteel in een vergevorderd stadium van ontwikkeling’, zei de woordvoerder van het bedrijf Smart Shooter.

Dat de IDF werkt aan een verdedigings­systeem tegen drones is geen overbodige luxe. Hezbollah en Hamas hebben in het verleden vaak drones naar Israël gestuurd en werken naar verluidt aan het verbeteren van hun onbemande luchtvaartuigen voor gebruik voor zowel aanvals­operaties als voor het verzamelen van inlichtingen.

Volgens de IDF heeft Hezbollah het afgelopen jaar het Israëlische luchtruim geschonden door 74 drones naar Israël te sturen, dat is minder dan de 94 drones in 2020, maar nog steeds een stijging ten opzichte van de 54 UAV’s die in 2019 over de grens vlogen. Vorige week woensdag vloog er nog een UAV van vermoedelijk Hezbollah in het Israëlische luchtruim in het noorden binnen.

De naam van het Israëlische bedrijf Smart Shooter klinkt wellicht onbekend voor de trouwe lezer van de defensie-artikelen van Israel Today. Het bedrijf is gespecia­liseerd in het ontwikkelen van precieze handvuurwapens en vuurgeleidingssystemen. Het hoofdkantoor van Smart Shooter is gevestigd in Yagur, Israël, en haar Ameri­kaanse dochteronderneming, Smart Shooter Inc., is gevestigd in de staat Virginia. Smart Shooter heeft ook kantoren in Düsseldorf, Duitsland, en in Canberra, Australië.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox