Benny Gantz: Israël is voorbereid om Iran aan te vallen

De gevaarlijke hegemoniale ambities van Iran in het Midden-Oosten krijgen eindelijk de aandacht die ze verdienen, na de verkiezing van de nieuwe hardline president van de Islamitische Republiek, Ebrahim Raisi.

Door Redactie Israel Today |

Na zijn aanhoudende grens­over­schrijdende provocaties in Libanon tot aanvallen op internationale schepen in de Perzische Golf en een steeds provo­cerender nucleair programma, moet Iran dringend een halt worden toege­roepen, benadrukte de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz afge­lopen woensdag tijdens een briefing met buiten­landse functio­narissen.

Een dag later vertelde Gantz aan het nieuwsportaal Ynet dat Israël bereid is om Iran militair te treffen als het zover komt. Hij voegde er echter aan toe: ‘Iran is niet alleen een Israëlisch probleem. We moeten de rest van de wereld niet ontslaan van deze kwestie.’
‘De wereld moet Iran aanpakken, de regio moet Iran aanpakken, en Israël moet ook zijn deel doen in deze situatie,’ zei Gantz.

Het Iraanse regime, dat zijn eigen oorlogszuchtige acties in de regio negeert, beschuldigde Gantz van het aanzetten tot een conflict. De woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken Saeed Khatibzadeh ging zelfs zo ver om de opmerkingen van Gantz als crimineel te bestempelen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.