Bennett: laat ouders elkaar dwingen kinderen in te enten

Premier Naftali Bennett heeft opnieuw zware kritiek te verduren gekregen wegens zijn agressieve tactieken om Israëlische ouders over te halen hun kinderen te vaccineren tegen Covid-19. Na de Soekkotvakantie is vaccinatie of een negatieve test voor hen vereist.

Door Redactie Israel Today |

Tijdens een kabinets­vergadering, vlak voor het begin van het schooljaar op 1 september, zei Bennett volgens Channel 13 News, dat hij graag zou zien dat Israëlische ouders elkaar te schande maken als ze hun kinderen niet laten vaccineren.

‘Ik wil dat de ouders van degenen die hun kinderen hebben laten vaccineren, druk uitoefenen op de ouders die ze niet hebben gevaccineerd. Ik wil dat de ouders met elkaar wedijveren. Laat ze maar vechten,’ zei Bennett, volgens het bericht.

Israëls Nationale Oudervereniging noemde de onthulling maandag ‘schokkend’, en eiste dat Bennett ‘zijn verklaring terug­neemt en, wat het belangrijkste is, alle Israëlische kinderen hun basisrecht toestaat om te studeren in onderwijs­instellingen met testen of met vaccins, en niet alleen met vaccins.’

In een reactie van het kabinet van de premier werd niet ontkend dat Bennett de opmerking had gemaakt, en werd benadrukt dat hij alles doet wat in zijn vermogen ligt om ‘een einde te maken aan het fenomeen van massale quaran­taines en een zo normaal mogelijk leven mogelijk wil maken voor Israëlische scholieren en hun ouders, met behoud van hun gezondheid.’

De Israëlische schoolkinderen hebben momenteel vakantie wegens het Loofhutten­feest, maar ze hebben al te horen gekregen dat ze eind volgende week de klas niet meer in mogen zonder een negatieve corona­test.

Bennetts regering heeft ook besloten het ‘groene paspoort’ in te trekken van elke gevacci­neerde Israëli die tegen 1 oktober geen nieuwe boosterprik heeft gekregen. Maar de premier staat ook onder zware druk om dat besluit op te schorten, nadat een adviespanel van de FDA, bestaande uit Amerika’s topvirusexperts, vorige week tegen goedkeuring van booster shots voor het grote publiek stemde.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.